"PNL va demara revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, ca urmare a încălcării Constituţiei şi a legilor. Revocarea Avocatului Poporului se face ca urmare a încălcării legii de funcţionare a instituţiei Avocatului Poporului, se face de către plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului, în şedinţă comună, aşadar la propunerea comisiilor reunite de specialitate, ale celor două Camere ale Parlamentului", a declarat Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă. 
Cu alte cuvinte, Victor Ciorbea este acuzat că, în timpul ce OUG-ul pe legile Justiției era adoptat, el fiind în concediu, la Miami, la nepoții săi,  nu și-a delegat toate atribuțiile unui adjunct. "Victor Ciorbea, înainte de a pleca în concediu plătit pe bani mulţi din banii poporului român, avea obligaţia să delege atribuţiile adjunctului specializat exact pe domeniul Justiţie, Poliţie, Penitenciare, Armată”, a precizat Turcan.
Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, vineri, că și grupul său politic are în vedere demiterea Avocatului Poporului, chiar dacă acest lucru se va obține greu. ”Avocatul Poporului pare, de fapt, mai dificil de demis, decât preşedintele României", a spus Barna, într-o conferinţă de presă la Sibiu. 

Drept replică, Victor Ciorbea a declarat că sesizările pe acest OUG sunt analizate de Biroul contencios constituțional și că își programase concediul în urmă cu șase luni.

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și: