Evenimentul Zilei > Actualitate > Ultima ȘANSĂ pentru Cristian Pomohaci! Ce se va întâmpla cu preotul-cântăreț
Ultima ȘANSĂ pentru Cristian Pomohaci! Ce se va întâmpla cu preotul-cântăreț

Ultima ȘANSĂ pentru Cristian Pomohaci! Ce se va întâmpla cu preotul-cântăreț

Fostul preot Cristian Pomohaci va încerca joi să îi convingă pe mai marii bisericii Constitoriului Mitropolitan că merită să rămână în biserică, în timp ce la Sibiu se va judeca apelul la caterisirea dispusă de în luna iulie, la Alba Iulia.

Pomohaci a avut termen două săptămâni să studieze dosarul. El va ajunge, la Mitropolia Ardealului, din Sibiu, unde încearcă să își dovedească nevinovăția în ceea ce privește racolarea de minori. Dacă reprezentanţii Consistoriului Mitropolitan îi vor da dreptate lui Cristian Pomohaci, acesta va putea rămâne preot, însă dacă decizia îi va fi nefavorabilă, rămâne în vigoare caterisirea, decisă la Alba Iulia, scrie Mediafax.

Acum două săptămâni, Cristian Pomohaci a venit la aceeaşi instanţă de judecată preoţească, însă în 19 septembrie a cerut timp pentru studierea dosarului. În funcţie de hotărârea care va fi adoptată în acest caz de Consistoriul Mitropolitan, Cristian Pomohaci poate face recurs. 

Fostul preot  a fost caterisit în şedinţa Consistoriului Eparhial al Arhiepiscopiei Alba Iuliei în data de 27 iulie 2017, fiind acuzat că a racolat un minor în scopuri sexuale.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat dosarul deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, în care Cristian Pomohaci este acuzat de infracţiuni de racolare de minori în scopuri sexuale.

Sesizarea a fost făcută după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare audio în care Cristian Pomohaci i-ar fi promis unui adolescent că îl va plăti dacă va întreţine relaţii sexuale cu el.

Spre finalul înregistrării, cel care se presupune a fi preotul Pomohaci îi spune băiatului că între ei doi a fost, de la bun început, "ceva special", amintindu-i cum s-au întâlnit.

 

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: