Editura Evenimentul si Capital

ULTIMĂ ORĂ! Ministerul Sănătății a făcut MARELE ANUNȚ despre ANTIBIOTICELE din ALIMENTE si superBACTERII. Mai mâncăm CARNE DE PUI?

Autor: | | 0 Comentarii | 5052 Vizualizari

La propunerea Ministerului Sănătății, în ședința de Guvern de astăzi a fost aprobată o Hotărâre de Guvern care prevede înființarea Comitetului Național pentru Limitarea Rezistenţei la Antimicrobiene (CNLRA).

Această structură are ca scop elaborarea și monitorizarea activităţii de aplicare a Strategiei Naționale privind utilizarea prudentă a antibioticelor, limitarea creşterii rezistenței microbiene la antibiotice a populaţiei şi animalelor şi prevenirea răspândirii microorganismelor rezistente la nivel național.

Colaborarea între domeniile sănătății umane, veterinare și creșterea animalelor va fi realizată în cadrul acestui comitet interministerial care va avea responsabilitatea elaborării și actualizării strategiei naționale și a planului național de acțiune pentru combaterea rezistenței la antibiotice.

CNLRA va fi coordonat de Ministerul Sănătății și va avea în componenţă:

· Consiliul de conducere, care va avea rolul de a asigura colaborarea între structurile reprezentate în Consiliu.

· Grupul de experți, alcătuit din 15 membri care vor elabora recomandări Consiliului de conducere în vederea măsurilor necesare în domeniile de intervenție vizate de CNLRA.

· Secretariatul tehnic asigurat de către Direcția generală de asistență medicală și sănătate publică din cadrul Ministerul Sănătăţii.

Consiliul de conducere al CNLRA este format din reprezentanţi ai următoarelor autorităţi centrale: Ministerul Sănătăţii, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Mediului, Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Cercetării şi Inovării, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate, Institutul Național de Sănătate Publică, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Agenţia Naţională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

De asemenea, cu statut de invitat, la întâlnirile CNLRA pot participa reprezentanţi ai Colegiului Farmaciștilor din România, Colegiului Medicilor din România, Colegiului Medicilor Veterinari din România, Colegiului Medicilor Dentişti din România, reprezentanţi ai altor organizaţii profesionale medicale umane şi veterinare, reprezentanţi ai ONG-urilor și asociațiilor de pacienți.

Ger si ninsori la Bucuresti, JOI! Fenomene extreme anuntate de specialisti

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Sănătate

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei