Evenimentul Zilei > International > Mișcare de ULTIMĂ ORĂ din partea unei MARI COMPANII din România. Când s-a SEMNAT ACORDUL?
Mișcare de ULTIMĂ ORĂ din partea unei MARI COMPANII din România. Când s-a SEMNAT ACORDUL?

Mișcare de ULTIMĂ ORĂ din partea unei MARI COMPANII din România. Când s-a SEMNAT ACORDUL?

Compania de gaze „ENGIE” din România tocmai a semnat un acord la Paris prin care vor vinde gazele naturale din Marea Neagră.

Compania petrolieră Black Sea Oil & Gas (BSOG), deţinută de Carlyle International Energy Partners şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), împreună cu partenerii săi de concesiune, Petro Ventures Resources şi Gas Plus International, au anunţat, marţi, semnarea la Paris a acordului de vânzare a gazelor naturale cu Engie, prin intermediul filialei sale Engie Energy Management România, pentru livrarea de gaze naturale din Proiectul Dezvoltare Gaze Naturale Midia (proiectul MGD),transmite Flux24.

Nu sunt clare încă prevederile contractului.

Engie aşteaptă să gestioneze prima producţie de gaze naturale din Marea Neagră, potrivit directorului diviziei Engie Global Energy Management, Edouard Neviaski.

„Gazele din proiectul MGD pot reprezenta o sursă stabilă de aprovizionare pe termen lung care să asigure dezvoltarea poziţiei Engie în România şi în regiune şi credem că acest lucru va îmbunătăţi siguranţa aprovizionării cu gaze pentru România în anii următori”, a spus Neviaski.