Ultima modă: cină romantică la Bran

Ultima modă: cină romantică la Bran

Persoanele care vor să petreacă o seară de neuitat în Castelul Bran trebuie să plătească nu mai puţin de 2.000 de euro pentru o cină romantică.

O cină romantică, într-un loc de poveste, cu muzicanţi în surdină, lumânări, chelneri discreţi şi meniu personalizat - oricine se poate transforma pentru o seară în prinţ sau prinţesă sau, de ce nu, chiar în vampir - pentru a dispune de Castelul Bran după bunul plac. Asta, desigur, dacă îi permite bugetul.

Pachetul de bază porneşte de la 1.900 de euro plus TVA şi include, în primul rând, acces nelimitat în castel. Oaspetele este întâmpinat cel mai devreme la ora 19.00, la poarta Castelului pentru a lua în primire cheia domeniului.

Aceasta este una dintre cele mai luxoase şi extravagante oferte de la Târgul de Turism de Lux Kings Holiday, care poate fi vizitat de astăzi până duminică la World Trade Center, din Capitală.

Ne puteți urmări și pe Google News

De anul viitor se va putea şi dormi în Castel

Preţul aventurii creşte odată cu pretenţiile vizitatorului - trei sau mai multe delicatese culinare servite cu tacâmuri de argint şi porţelanuri. Un coniac în Biblioteca Regală sau un ceai pe terasă - nicio dorinţă nu va fi refuzată de personalul aflat la dispoziţie o noapte întreagă.

„Deocamdată nu se poate dormi în castel. Avem un proiect de amenajare a unui apartament, dar probabil că acest lucru va fi posibil abia anul viitor”, spune Alex Prişcu, reprezentantul noilor proprietari ai castelului.

Potrivit acestuia, posi bili tăţile sunt nelimitate: oaspeţii vor beneficia de un spectacol privat de teatru sau un concert. El spune că au fost deja trei perechi care au beneficiat de această cină specială.

Prin cele mai întunecate unghere, la lumina lumânării

Iniţiativa este unică în România şi ar putea crea vâlvă, deşi preţul este cam piperat pentru turistul român, consideră Ciprian Enea, consultant besttourism.ro. „Este un produs exclusivist, dedicat unui moment romantic. Cred că preţul este destul de mare pentru români, astfel că ar putea avea mai mult succes la străini”, e de părere Enea.

Noutăţile de la Bran nu se opresc aici: cei care administrează domeniul promit să organizeze, din această vară, în fiecare vineri, un tur al castelului în miez de noapte, cu torţe şi lumânări, şi în fiecare sâmbătă, o piesă de teatru. Aceste variante vor avea însă preţuri accesibile, pentru a se adresa unui public mai larg.

Doritorii mai pot organiza aici diferite evenimente, cum ar fi petreceri, nunţi şi chiar teambuildinguri cu distracţii de genul: vânători de comori şi lecţii de tras cu arcul.

În vizită pe platourile de filmare

Tot la capitolul inovaţii se înscriu şi reprezentanţii Castel Film, care vor să deschidă publicului porţile studiourilor. Preţul unui bilet va fi de 95 de lei pentru adulţi şi 75 de lei pentru elevi.

Vizitele vor avea loc în fiecare duminică. „Tariful include şi transportul din Bucureşti la studiourile de filmare şi înapoi. Vizitatorii pot asista la turnarea diferitelor scene şi se pot plimba prin decoruri de filme istorice sau westernuri”, spune Bogdan Focşa, general manager al agenţiei 4 Anotimpuri Turism, organizatoarea excursiei.

„Am lansat acest pachet anul trecut şi, până acum, au fost deja trei perechi. Deocamdată nu se poate dormi în castel, dar avem un proiect de amenajare a unui apartament. Probabil că acest lucru va fi posibil abia anul viitor.“, ALEX PRIŞCU, reprezentant al proprietarilor Castelului Bran

1.900 de euro plus TVA costă pachetul de bază pentru o cină romantică în castel. Preţul poate creşte în funcţie de pretenţiile fiecărui client.