O funcție nouă vine odată cu actualizarea sistemului iOS de pe iPhone. Este vorba de Car Key, o cheie digitală pentru mașină. Prin intermediul conexiunii NFC, un utilizator poate să deblocheze ușile autovehicului și să-l pornească.

„Cheile digitale pentru maşină pot fi trimise rudelor sau prietenilor prin iMessage.

Şi mai interesant, această funcţie poate fi folosită până la 5 ore după ce telefonul s-a descărcat, beneficiind de o cantitate de energie de rezervă înmagazinată în dispozitiv.

Aceeși actualizare aduce posibilitatea notării şi urmăririi anumitor simptome, precum dureri de cap, frisoane, usturimi în gât etc, în aplicaţia Health”, potrivit romaniatv.ro.

Atenţie! iPhone-ul urmăreşte fiecare mişcare pe ascuns. Unde este „îngropată” funcţia

Iată cum se poate descoperi în iPhone-ul tău că îţi urmărește mișcările în lumea reală şi pe care le poți vedea pe o hartă asunsă. Această funcție puțin cunoscută este „îngropată” în setările iPhone-ului și vă arată mișcările exacte din ultimele câteva luni.

Care sunt „Locurile importante” ale iPhone-ului?

iPhone-ul dvs. are o caracteristică numită „servicii de locație”, care vă utilizează locația pentru a îmbunătăți diverse funcții ale dispozitivului. Acestea includ funcția „Locuri importante”, un jurnal de călătorie în lumea reală, care este apoi utilizat pentru a oferi alte servicii.

De exemplu, dacă iPhone-ul dvs. cunoaște ruta dvs. zilnică, vă poate oferi informații personalizate despre programele de călătorie.

„Permiteți iPhone-ului dvs. să afle mai multe despre locurile dvs. importante pentru a vă oferi informații utile despre acele destinaţii sub formă de hărți, calendar, fotografii și multe altele”, spune Apple.

Locurile importante de pe iPhone sunt sigure?

Puteți intra în panică, deoarece Apple ține un registru al călătoriilor dvs., dar nu este chiar așa dacă e să credem ce declară oficialii. „Locurile importante sunt criptate și nu pot fi accesate de Apple”, potrivit celor declarate de Apple. Aceasta înseamnă că informațiile despre locație sunt stocate pe iPhone și că acestea sunt criptate și disociate de dvs. dacă trebuie să părăsească dispozitivul.

Niciun străin nu vă poate vedea locațiile importante și nici nu sunt accesibile prin iCloud. Și chiar dacă un prieten îți folosește iPhone-ul, nu poate accesa locaţiile tale fără să treacă mai întâi printr-un blocaj folosind identificarea facială sau tactilă.

Cum faci să nu te prindă soţul sau soţia

Cu toate acestea, dacă sunteți într-adevăr îngrijorat că un soț ar putea să intre în iPhone-ul dvs. și să vă prindă la bar atunci când se presupune că sunteți la serviciu, poate merită să dezactivați sistemul sau, cel puțin, să vă ștergeți istoricul. De asemenea, trebuie menționat faptul că opțiunea „Locuri importante” este activată, chiar dacă probabil nu o știai.

Este activat atunci când porniți serviciile de locație atunci când configurați iPhone, dar este îngropat sub mai multe niveluri de setări, astfel încât majoritatea oamenilor habar nu există.

Cum puteți găsi harta locației iPhone-ului dvs

Mai întâi lansați aplicația Setări pe iPhone, apoi atingeți secțiunea Confidențialitate. Apoi faceți clic pe Servicii de locație și derulați în partea de jos a paginii, unde va trebui să faceți clic pe Servicii de sistem. Accesați fila Locuri importante, unde vi se va cere să vă conectați cu Face ID, Touch ID sau codul dvs. de acces.

Ar trebui să vedeți o listă lungă de orașe, pe care le puteți utiliza pentru a găsi diferite locuri în care ați fost. Toate aceste locuri sunt marcate cu timp și apar pe o hartă din partea de sus a ecranului. Această hartă vă poate evidenția „acasă” și „munca”, care ar trebui să fie cele mai vizitate destinații.

Cum să ștergeți locuri importante pentru iPhone

Există mai multe moduri de a vă curăța locurile importante de pe iPhone. Primul este pur și simplu să dezactivați funcția „Locuri importante” atunci când vă aflați în meniul respectiv. Puteți, de asemenea, să faceți clic pe butonul Ștergeți istoricul situat în Locații importante, care șterge locurile acumulate. De asemenea, puteți dezactiva serviciile de locație în întregime, dar asta înseamnă că veți pierde unele caracteristici de hartă cu adevărat utile.

Sursa: romaniatv.ro