Evenimentul Zilei > Politica > ULTIMA CARTE PE CARE AU CITIT-O POLITICIENII. TITLURILE TE VOR SURPRINDE
ULTIMA CARTE PE CARE AU CITIT-O POLITICIENII. TITLURILE TE VOR SURPRINDE

ULTIMA CARTE PE CARE AU CITIT-O POLITICIENII. TITLURILE TE VOR SURPRINDE

Evenimentul zilei a stat de vorbă cu mai mulţi politiceni şi i-a întrebat care a fost ultima carte pe care au citit-o. Titlurile te vor surprinde.

Gusturile literare diferă, însă printre cărţile citite se regăsesc biografii ale unor lideri marcanţi ai politicii, cărţi despre fotografie, economie, spionaj, dar şi belestristică.

“Recitesc, zilele acestea, Shogun, dar fiind de profesie, ca să zic aşa, am 4-5 cărţi întotdeauna la zi, pe masă”, ne-a dezvăluit Ovidiu Raeţchi, deputat PNL.

“Ultima carte am citit-o recent. Este o carte scrisă de doi jurnalişti evrei: “Mossad. Istoria sângeroasă a spionajului israelian”, o lucrare pe care o recomand tuturor”, a declarat deputatul PMP, Eugen Tomac.

Cărţi redescoperite  

Deputatul PMP, Valeriu Steriu, a discutat cu însufleţire despre o carte citită cu mulţi ani în urmă, dar pe care a primit-o în dar de la un prieten, recent. “Am primit, în urmă cu câteva zile, o carte pe care mi-o doream foarte, foarte mult. Nu o mai găseam şi mi-a găsit-o un prieten, la un anticariat, se numeşte “Munţii şi fotografia” şi este scrisă de cel mai mare alpinist român, Emilian Cristea şi de cel mai mare fotograf român, Eugen Iarovici. E mai veche, dar e o carte de excepţie, adică te poartă prin toţi munţii României şi te învaţă şi drumeţie, şi fotografie. E superbă, mai ales că în 30 de ani a evoluat tehnica şi arta şi partea aceasta de educaţie sănătoasă se păstrează. O citisem în tinereţe şi acum, primind-o, am fost mai mult decât fericit, o căutasem pe internet, a fost o mare surpriză.”

“Ultima carte citită e o carte de economie, că nu prea mai am timp de beletristică. <<Economie europeană>>, de Liviu C. Andrei”, a precizat Radu Costin Vasilică, deputat PSD.

Deputatul PNL, Daniel Gheorghe, a afirmat că “Ultima carte pe care o citesc, deoarece încă nu am terminat-o, se numește "Why nations fail" ("De ce eșuează națiunile") de James A. Robinson”.

Ultima carte pe care a citit-o Robert Turcescu, deputat PMP, a fost “Omul fără chip. Incredibila ascensiune a lui Putin”, scrisă de Masha Gessen.

Petre-Florin Manole, deputat PSD, este fan declarat al literaturii franceze. “La revedere acolo sus”, de Pierre Lemaitre, este ultima carte pe care a citit-o.

Unul dintre cei mai tineri deputaţi, Mara Mareş, a mărturisit că ultima carte pe care a citit-o este despre Margaret Thatcher care a trăit într-o lume a bărbaţilor şi care s-a implicat în politică, asemenea ei. “De curând am terminat de citit cartea <<Margaret Thatcher>> de John Blundell”, a punctat deputatul PNL. 

“Eu citesc cărţi tehnice, pentru că vreau să fiu la current cu noile tehnologii în ceea ce priveşte comunicaţiile. Eu am făcut Automatică şi Calculatoare şi citesc mereu, pentru că în domeniul acesta întotdeauna apar noi lucruri, noi limbaje de programare, noi tehnologii, se inventează lucruri cu care trebuie să fii la curent, pentru că altfel eşti depăşit. Am citit, chiar şi acum mă mai uit, mai răsfoiesc un Manual al înţelepciunii cu maxime şi cugetări adunate din popor, pentru că sunt foarte multe lucruri extrem de adevărate şi care se potrivesc în orice moment”, a subliniat deputatul PSD, Gabriel Petrea.

Ultima carte pe care a citit-o deputatul PNL, Cezar Preda, este “Ultimul Templier”, de Raymond Khoury.