“Cred că cineva a vrut să-i facă o festă lui Firea. Ştiţi ce se întâmplă mâine? Mâine, la orele 13,00, în Piaţa Universităţii, se dezveleşte o statuie. În anul 1903 a fost ridicată statuia lui Ion Brătianu. Comuniştii, în anul 1948, au dărâmat-o, călcând în picioare istoria şi marile realizări ale lui Brătianu. În 2014, grupul consilierilor Partidului Naţional Liberal a iniţiat un proiect de hotărâre, care a fost adoptat şi, mâine, la orele 13,00, se dezveleşte statuia lui Ion Brătianu, ca o recunoaştere a fiecărui bucureştean pentru ceea ce a făcut Partidul Naţional Liberal în istoria sa şi Ion Brătianu. Şi tot mâine, la ora 13,00, începe votul la moţiunea de cenzură”, a declarat miercuri seara președintele PNL, Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

Gabriela Firea a făcut această „aroganță” pentru ca parlamentarii PNL să nu poată fi prezenți la inaugurarea noii statui a marelui lor înaintaș, Ion Brătianu.
Orban şi-a exprimat speranţa ca parlamentarii României “să se trezească, să nu mai cadă pradă ispitei, corupţiei şi minciunilor gogonate”.