Evenimentul Zilei > International > Uimitor: Celebra Acapulco NU ESTE ceea ce pare | VIDEO
Uimitor: Celebra Acapulco NU ESTE ceea ce pare | VIDEO

Uimitor: Celebra Acapulco NU ESTE ceea ce pare | VIDEO

Una dintre zonele turistice de top din Mexic a intrat în faliment. Şi acest lucru s-a întâmplat de ceva vreme. Cu a fost posibil?

Celebra staţiune balneară de pe coasta mexicană a Pacificului, Acapulco, s-a declarat în faliment în anul 2012, din cauza imposibilităţii de a achita o datorie de 170 de milioane de dolari. Iar primarul oraşului a cerut ajutor guvernului federal, după cum nota The Telegraph.

Violenţă şi droguri

Nu numai atât. În ultimul timp Acapulco este considerat unul dintre oraşele cele mai violente din Mexic, fiind terenul confruntărilor între cartelurile drogurilor şi al crimelor violente. Simpla pronunţare a numelui – „Acapulco” aduce în faţa ochilor imagini cu peisaje de vis, ori plaje luxuriante, dar se pare că acolo nu este totul atât de roz precum pare.  

"Suntem în situaţia de faliment tehnic", declara în 2012 presei primarul Luis Walton. "Fosta administraţie va trebui să dea socoteală şi să plătească greşelile", a adaugat Walton, cerând guvernului federal "să salveze Acapulco", care primeşte nouă milioane de turişti anual, dintre care un milion sunt străini. Staţiunea a  devenit celebră datorita filmului “Dragoste la Acapulco”, cu Elvis Prisley  în rolul principal, filmat în 1963.  În ultimul timp este unul dintre oraşele cele mai violente din Mexic, fiind terenul confruntărilor între cartelurile drogurilor şi al crimelor violente.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: