UE, acuzată că se milogește de Putin!  a felicitat Rusia pentru vaccinul Sputnik V Covid-19, înainte de a îndemna Agenția Europeană a Medicamentului să autorizeze vaccinul rusesc, astfel încât cetățenii UE să îl poată utiliza.

UE, acuzată că se milogește de Putin!

Oficialii americani cred că Borrell „a fost jucat” de Rusia, pentru a fisura frontul unit al occidentalilor împotriva lui Putin în cee ace privește cazul opozantului Navalnîi.


Există 4.000 de mutații SARS-Cov-2. Guvernul britanic ne bagă în sperieți!


Un punct de vedere destul de corect, Mai ales că, La conferința de presă de vineri, Josep Borrell nu s-a ferit de cuvinte. „Vorbesc pentru a felicita Rusia pentru acest succes. Este o veste bună pentru întreaga omenire, deoarece înseamnă că vom avea mai multe instrumente pentru a face față pandemiei.

Un fost înalt oficial american al lui Barack Obama a declarat pentru The Daily Telegraph: „Borrell nu ar fi trebuit să meargă la Moscova în absența unor garanții de livrare substanțiale în avans . Se pare că rușii l-au jucat pe Borrell”.

“UE pupă Rusia în dos”

Mult mai dură a fost reacția britanicilor. Fostul lider al Partidului Conservator, Sir Iain Duncan Smith, a folosit cuvinte grele, „Acesta este un exemplu în care UE sărută Rusia în dos”.


Războiul mileniului! SUA și China se bat, UE pierde!


Într-adevăr, pare ciudat că Josep Borrell felicită Rusia într-un astfel de moment. În aceeași zi în Rusia a expulzat trei diplomați ai UE din cauza protestelor pentru eliberarea opozantului Navalnîi.

Loviți de măsura dură dictate de Putin au ost diplomați din Germania, Polonia și Suedia. Cei trei au fost declarați „persona non grata” și li s-a cerut să părăsească Rusia rapid.

UE, acuzată că se milogește de Putin! Și diplomații europeni sunt surprinși

Până și printer diplomații europeni au fost unii care au crâcnit.

Nu a fost o performanță bună a dlui Borrell. Nu era pregătit. Domnul Lavrov a jucat după propriile reguli și a obținut tot ce și-a dorit”, a declarant un diplomat UE presei britanice insistând să-i fie protejată identitatea.

Josep Borrell, la rândul său,  susține că a cerut eliberarea lui Navalnîi în timpul întâlnirii cu omologul său rus.

Mai mult,  spune că a pretins și o anchetă privind otrăvirea acestuia.

Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, este investigator anticorupție și cel mai proeminent critic al președintelui rus. El  a fost arestat la 17 ianuarie la întoarcerea din Germania,  Navalnâi a petrecut cinci luni în Germania după o otrăvire pe care o pune pe seama Kremlinului. Autoritățile ruse au respins în repetate rânduri acuzațiile, notează Daily Mail.

Biden caută aliați contra Chinei. Din păcate, a greșit adresa