Evenimentul Zilei > International > UE avertizează pentru ULTIMA DATĂ: Acordul BREXIT NU poate fi SCHIMBAT
UE avertizează pentru ULTIMA DATĂ: Acordul BREXIT NU poate fi SCHIMBAT

UE avertizează pentru ULTIMA DATĂ: Acordul BREXIT NU poate fi SCHIMBAT

Liderii Uniunii Europene au subliniat încă o dată, astăzi, 14 ianuarie, că acordul de ieșire semnat cu Londra nu poate fi schimbat.

„După cum știți, noi nu suntem în poziția de a accepta ceva care modifică sau contrazice acordul de ieșire“ , se spune în scrisoare semnată de președintele Consiliului European , Donald Tusk și președintele Comisiei European Jean-Claude Juncker.

În ajunul votului crucial al deputaților britanici cu privire la "afacerea brexit", liderii UE au dorit să liniștească Londra, susținând că clarificările pe care le-a făcut cu privire la aspectele controversate ale acordului lor de "divorț" prezintă o „valoare legală“. Acestea includ angajamentele asumate la summit-ul din decembrie pentru a evita o așa-numită măsură de "oprire" la frontiera irlandeză.

La rândul său, Franța a declarat că dorește "un vot favorabil" din partea deputaților britanici. Altfel, "va fi la Londra pentru a face cereri și propuneri" către Uniunea Europeană, transmit surse de la Elysée, informează postul de televiziune francetvinfo

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: