Lista lui Udrea pentru Primărie. Preda spune primul "da"

Lista lui Udrea pentru Primărie. Preda spune primul "da"

În calculele şefei PDL Bucureşti pentru Primăria Capitalei intră candidaţii Negoiţă, Blaga, Boagiu şi Preda. Doar ultimul a spus "da".

Elena Udrea a făcut ieri o listă scurtă a celor pe care iar vedea bătându-se pentru Primăria Capitalei în 2012. În vârf: tocmai Vasile Blaga. În privinţa propriei candidaturi, şefa PDL Bucureşti spune că nu o exclude, dar "e puţin probabilă".

În calculele Elenei Udrea ar intra de asemenea Liviu Negoiţă, Anca Boagiu şi Cristian Preda, dar şi un personaj încă necunoscut, "din zona societăţii civile sau a mediului de afaceri".

Listă fără Videanu

Ne puteți urmări și pe Google News

Odată instalată în Modrogan 22, Elena Udrea se declară "o persoană realistă", fără "ambiţii inutile", ca aceea a candidaturii sale contra lui Sorin Oprescu. "Fără să exclud din start această posibilitate, pot să spun că e puţin probabil ca eu să fiu candidatul din 2012", a explicat şefa PDL Bucureşti ieri, la RFI.

Înainte ca în filială să apară sondajele, Udrea a făcut o listă proprie de potenţiali candidaţi. Nominalizările vin după ce Blaga i-a atras atenţia că trebuie să se gândească la candidaturi de a doua zi după alegerea sa şi că, dacă va pierde, va suporta singură înfrângerea. "Capitala ar putea s-o câştige Liviu Negoiţă, ar putea s-o câştige Vasile Blaga, care a intrat în alegerile din 2008 cu o lună înainte de data alegerilor. I-a fost greu să recupereze şi asta a fost. Dar eu cred că, după patru ani de mandat Sorin Oprescu, Vasile Blaga de departe are şanse să câştige alegerile din 2012. Ar putea candida Anca Boagiu, un excelent ministru, ar putea candida Cristi Preda, de asemenea", şi-a pus Udrea pe masă prima listă din care lipseşte însă Videanu, ale cărui proiecte le-a lăudat duminică.

Dacă Blaga, Negoiţă şi Boagiu au evitat ieri orice comentariu, Preda spune "da". "Da, sunt gata să mă angajez în alegeri primare în sânul PDL, alături de oricare alt candidat, pentru a stabili cea mai bună candidatură. În 2012, tataia Oprescu trebuie trimis la pensie", a declarat Preda pentru EVZ.