Evenimentul ZileiPoliticaElena UDREA îl susţine pe TĂRICEANU în privinţa ignorării cererilor DNA pe timpul campaniei: „Se încearcă OPRIREA unor candidaţi”

Elena UDREA îl susţine pe TĂRICEANU în privinţa ignorării cererilor DNA pe timpul campaniei: „Se încearcă OPRIREA unor candidaţi”

Elena UDREA îl susţine pe TĂRICEANU în privinţa ignorării cererilor DNA pe timpul campaniei: „Se încearcă OPRIREA unor candidaţi”
Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a avizat luni solictarea DNA de încuviinţare a extinderii urmăririi penale pe numele Elenei Udrea. Aceasta este anchetată în dosarul cu priovite la finaţarea campaniei electorale din 2009

Udrea a afirmat printr-o intervenţie telefonică la B1 TV că susţine pe timpul campaniei electorale demersul iniţiat de Călin Popescu Tăriceanu, care a cerut ca până la formarea următorului Parlament, actualii membri ai legislativului să se abţină de la voturile solicitate de Direcţia Naţională Anticorupţie.

"Nu este adevărat că domnul Tăriceanu acum după ce a fost inculpat pentru mărturie mincinoasă, nu pentru altceva, face declarații de acest fel. Dânsul a tot spus lucrul acesta, de 2 ani tot spune. Referitor la apelul pe care l-a făcut, face sens. Sigur nu trebuie să fie neapărat eficient, poate că nu în orice situație pot fi flagranturi, pot fi infracțiuni grave, evidente, făcute de anumiți parlamentari și la care soliticitările parchetelor trebuie soluționate imediat.

Dar, ca principiu, soliticitarea dânsului face sens pentru că ne uităm ce făce DNA la campania precedentă, la locale. Au fost acuzațuți anumiți primari care erau clar un pericol pentru candidaturile primarilor PNL și în lumina acuzațiilor care li s-au adus și în dosare penale făcute aceștia fie au fost acuzați, sau cazul doamnei Olguța Vasilescu, s-a încercat arestarea și a respins instanța. Fie au fost arestați, fie ca urmare a acestor dosare penale s-a dorit ca dânșii să nu mai candideze. A fost o implicare a DNA în campania electorală" a declarat Elena Udrea.

Udrea este de părere că există o posibilitate foarte mare să fie întocmite dosare special pentru candidaţii neagreaţi de sistem, pentru cei pe care sistemul îi vrea jos de pe scena poltică, susţinând că ea este un astfel de exemplu. Udrea consideră că aşa cum dosarul a aşteptat câţiva ani, mai poate aştepta câteva luni şi că se încearcă oprirea candidaturii candidaţilor şi afectarea imaginii fostului preşedinte, Traian Băsescu şi a PMP.

 


Accesează: