Evenimentul politic al zilei de ieri a fost reprezentat de discuția delegației PMP, în frunte cu Elena Udrea, la Cotroceni, cu președintele Traian Băsescu. Liderul PMP nu a prezentat concluziile întrevederii, la finalul unei întâlniri care a durat aproximativ două ore, spunând că acestea vor fi prezentate de șeful statului. „Am fost împreună cu 13 colegi din conducerea PMP. A fost o întâlnire pozitivă, una în care am discutat foarte mult despre conținutul programului, despre oferta candidatului Elena Udrea, despre PMP în acest moment, despre campania electorală în general. A fost o discuție extrem de consistentă, cu foarte multe argumente”, a spus Elena Udrea, la finalul discuției.

Președintele PMP a mai spus că subiectul candidaturii lui Cristian Diaconescu este închis, dar și că nu știe dacă Fundația poate susține un alt candidat. „Este un subiect închis (n.r. – candidatura lui Cristian Diaconescu). În momentul acesta contează doar candidatul PMP. Suntem adversari, dar este o problemă legată de fundație (n.r. – Fundația Mișcarea Populară) și partid (n.r. – PMP). Fundația și partidul erau într- un parteneriat. Nu știu dacă Fundația poate susține un alt candidat în afară de candidatul partidului”, a spus Elena Udrea.

Obiective

Totodată, preşedintele PMP, Elena Udrea, a declarat la „Adevărul Live”, că în cazul în care va câştiga alegerile prezidențiale va schimba Guvernul cu ajutorul unei majorități pe care o vede formată din parlamentari ai mai multor partide şi nu strict proveniți dintr-o formulă de alianțe între partidele din legislativ. Elena Udrea a fost întrebată dacă ar semna un pact de coabitare cu premierul Victor Ponta în cazul în care ar ajunge preşedinte.

„Nu aș semna.(…) Victor Ponta, înfrânt în alegeri, nu mai are 60% în Parlament ca să fie nevoie să semnez cu el un pact de coabitare. Dacă-l înving pe Victor Ponta, și cred că-l voi învinge, în primul rând eu schimb Guvernul”, a declarat Elena Udrea.