Evenimentul Zilei > Justitie > Udrea așteaptă astăzi verdictul în dosarul „Gala Bute”
Udrea așteaptă astăzi verdictul în dosarul „Gala Bute”

Udrea așteaptă astăzi verdictul în dosarul „Gala Bute”

Udrea aşteaptă, marți, verdictul Înaltei Curți de Casație și Justiție în dosarul Gala Bute. Procurorii DNA, care o acuză de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă de deturnare de fonduri europene, au cerut pedeapsa maximă peste 20 de ani de închisoare.

Udrea ar fi finanţat ilegal, din bugetul Ministerului Dezvoltării, organizarea Galei Bute în 2011. De asemenea, ar fi încasat comisioane de 10% din contractele ministerului, spun procurorii. 
La ultimul termen de judecată, Elena Udrea a declarat că este nevinovată și a spus că dacă ar fi să o ia de la capăt ar face „în aşa fel încât Bute să boxeze în România”, relatează News.ro.

Dosarul Gala Bute a ajuns la instanţa supremă în aprilie 2015. Procurorii îi acuză de fapte de corupţie pe fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea, fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu, fostul asistent personal al Elenei Udrea, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT Gheorghe Nastasia şi pe omul de afaceri Dragoş Botoroagă.
 

Printre faptele pentru care aceştia au fost trimişi în judecată sunt: luare sau dare de mită, abuz în serviciu, complicitate la luare de mită, evaziune fiscală şi spălare de bani.