UDMR vrea coborârea pragului electoral la 3%, la alegerile locale

UDMR vrea coborârea pragului electoral la 3%, la alegerile locale

Reprezentanţii UDMR au anunţat astăzi că vor propune partenerilor din coaliţie să coboare pragul electoral la 3%, pentru alegerile locale.

"Este, poate, cea mai mare provocare în anul 2012, să fim prezenţi atât la nivelul autorităţilor locale, cât şi în Parlamentul României. La nivelul autorităţilor locale, eu consider că trebuie să avem o atenţie deosebită faţă de acele comunităţi unde minoritatea maghiară trăieşte într-un număr mai redus şi de aceea noi am propus şi vom susţine coborârea pragului electoral la 3% doar la alegerile locale. Eu consider că printr-o astfel de modificare putem asigura reprezentarea comunităţii maghiare la nivelul administraţiei locale în toate comunităţile unde trăiesc maghiari", a declarat, în această dimineaţă, la Bistriţa, Kelemen Hunor, preşedintele executiv al UDMR.

Astăzi, la Bistriţa-Năsăud, are loc Consiliul delegaţilor judeţeni ai UDMR. În cadrul acestuia, filiala se va decide asupra candidatului pe care îl vor susţine la conducerea UDMR şi se va întocmi lista cu delegaţii prezenţi la congresul de la Oradea. La finalul lunii februarie, UDMR îşi va alege o nouă conducere, după ce actualul preşedinte Marko Bela şi-a anunţat retragerea.

Propunerea UDMR, de a aduce pragul electoral la 3% pentru alegerile locale, nu este străină celor din PDL, însă nu s-a discutat concret pe baza acesteia în coaliţie.

Ne puteți urmări și pe Google News

În opinia lui Kelemen Hunor, diversitatea politică locală trebuie încurajată. "Viaţa e foarte colorată şi pe plan local eu cred că această diversitate trebuie păstrată. Nu se întâmplă nicio tragedie dacă la nivel local voturile celor care s-au dus la vot se regăsesc în mandate. Pe noi nu ne sperie acest lucru", a mai precizat preşedintele executiv.