Evenimentul Zilei > International > Ucraina acuză Rusia că a transferat două batalioane de mercenari ceceni la granițele sale
Ucraina acuză Rusia că a transferat două batalioane de mercenari ceceni la granițele sale

Ucraina acuză Rusia că a transferat două batalioane de mercenari ceceni la granițele sale

Rusia continuă să-şi sporească efectivele la graniţa cu Ucraina: două batalioane de mercenari din Cecenia au sosit la Rostov-pe-Don, a anunţat secretarul de presă al Consiliului Naţional de Apărare şi Securitate al Ucrainei, Andrei Lâsenko, în cadrul unui briefing organizat astăzi la Kiev, informează Unian.ua.

De asemenea, potrivit lui Lâsenko, de partea cealaltă a graniţei cu Rusia se comasează tehnică militară şi efective umane, care îşi utilează poziţiile. În acelaşi timp, Lâsenko a precizat că în ultimele 24 de ore nu au existat informaţii conform cărora tehnică militară ar fi trecut frontiera din direcţia Rusiei.

După cum a subliniat secretarul de presă al Consiliului Naţional de Apărare şi Securitate al Ucrainei, în prezent trupele ucrainene se află lângă localitatea Gorlovka, unde au loc lupte cu „teroriştii”. „Datorită unei manevre rapide şi ofensivei puternice, s-a reuşit anihilarea a opt unităţi de tehnică de luptă şi a peste 200 de terorişti”, a anunţat Lâsenko.

Potrivit Unian.ua, Andrei Lânsenko a mai declarat, sâmbătă, că militari ruşi desfăşoară baterii de artilerie în zona localităţilor ruse Matveev Kurgan, Kuibâşevo, Novoşahtiisk, trăgând deja asupra unor noduri rutiere din zonele de frontieră ale Ucrainei şi fiind pregătiţi să ofere sprijin prin artilerie separatiştilor de pe teritoriul ucrainean.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: