Evenimentul Zilei > Justitie > 20 de ani de la moartea lui Ioan Luchian Mihalea. Ucigaşul lui cere să fie liber
20 de ani de la moartea lui Ioan Luchian Mihalea. Ucigaşul lui cere să fie liber

20 de ani de la moartea lui Ioan Luchian Mihalea. Ucigaşul lui cere să fie liber

Ionel Păun, unul dintre ucigaşii artistului Ioan Luchia Mihalea, a făcut cerere de eliberare condiţionată. El are de ispăşit o condamnare pe viaţă. Potrivit legii, la 20 de ani de puşcărie poate face o astfel de cerere. Iar termenul s-a împlinit pe 17 ianuarie.

O comisie din cadrul Penitenciarului Drobeta Turnu Severin a analizat, în ianuarie, solicitarea de liberare condiţionată formulată de Păun şi a decis să o respingă.
Comisia a constatat că Păun a avut abateri disciplinare în alte două puşcării unde a executat pedeapsa la care este condamnat, până să vină la Drobeta, în urmă cu un an. Incidentele nu au fost de natură penală, ci au vizat un comportament agresiv faţă de colegii de detenţie.
Ionel Păun are acum 40 de ani. Se pare că nici prea muncitor nu a fost la puşcărie şi nu a avut o conduită corespunzătoare. El va mai putea înainta o astfel de cerere cel mai devreme anul viitor.
Ioan Luchian Mihalea – compozitor, interpret şi fondator al grupurilor Song şi Minisong – a fost ucis la vârsta de 42 de ani, în 1993. Cei doi criminali, Nelu Lucian Gavrilă şi Ionel Păun, care voiau să-l jefuiască, au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: