Evenimentul Zilei > Actualitate > TVR, decizie RADICALĂ. CERINȚĂ ieșită din COMUN pentru JURNALIȘTI
TVR, decizie RADICALĂ. CERINȚĂ ieșită din COMUN pentru JURNALIȘTI

TVR, decizie RADICALĂ. CERINȚĂ ieșită din COMUN pentru JURNALIȘTI

Televiziunea Română a trimis o notivicare, joi, prin care cere jurnaliștilor care au publicat sumele cheltuite la festivalul Cerbul de Aur 2018 să își dezvăluie sursele.

Televiziunea Română anunță că va face o anchetă administrativă internă și cere publicațiilor să își dezvăluie sursele privind sumele cheltuite la festivalul Cerbul de Aur 2018.

„În ultima perioadă, în spaţiul public au fost diseminate o serie de informaţii cu caracter confidenţial privind aspecte comerciale din contracte sau convenţii încheiate de SRTv cu partenerii săi. Având în vedere faptul că asemenea acţiuni reprezintă o expunere legală pentru SRTv, în considerarea dispoziţiilor legale şi regulamentare incidente, conducerea televiziunii publice va demara, în regim de urgenţă, o anchetă administrativă complexă, prin care să identifice persoanele care se fac vinovate de divulgarea informaţiilor confidenţiale către terţi”, se arată în notificare.

Televiziunea Română a transmis că „vor notifica publicațiile care au diseminat infromații confidențiale, solicitând dezvăluirea surselor, motivat de expunerea legală a SRTv”, conform news.ro.