Turiştii români primesc cea mai tare veste din partea Greciei! Operatorii de turism doresc să redeschidă sectorul turistic începând cu luna mai. Se apropie Paştele, iar operatorii greci doresc să profite de această perioadă. Este cu adevărat o veste extraordinară. Românii nu pot decât să se bucure că vor putea să petreacă zilele de sărbătoare în Grecia.

Turiştii români primesc cea mai tare veste din partea Greciei! La ce să se aştepte începând cu luna mai

Grecia intenţionează să ridice restricţiile COVID-19 impuse în sectorul de retail şi să deschidă şcolile înainte de sfârşitul acestei luni. Şi de asemenea să redeschidă sectorul turistic în luna mai. Înaintea sezonului estival care este vital pentru economia Greciei. Este anunţul făcut de purtătorulul de cuvânt al Executivului de la Atena, Aristotelia Peloni. Pe baza acestui raţionament merg grecii cu scopul de a putea să se salveze de la faliment.

Grecii intenţionează să deschidă de Paște sezonul turistic. Decizia depinde de evoluţia datelor epidemiologice

România este una dintre cele mai mari cinci piețe pentru Grecia. În ​​2019 au fost 1,378 milioane de turişti români. Iar perioada Paştelui ar veni ca o gură de oxigent pentru economia greacă. Modul cum va evolua sectorul turistic va fi crucial pentru Grecia, o ţară care iese cu greu dintr-un deceniu de criză a datoriilor şi a cărei economie s-a prăbuşit dramatic din cauza restricţiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

Recent, autorităţile elene au fost nevoite să prelungească lockdown-ul pentru regiunea Atena până la 16 martie, din cauza exploziei numărului de cazuri de infectări, dar cu toate acestea Aristotelia Peloni spune că se întrevăd semne de speranţă.

„Avem în continuare zile dificile în faţă. Dar am intrat pe ultima milă a acestei curse de maraton”, a spus Peloni.

Până acum, Grecia a înregistrat 6.758 de decese din cauza COVID şi 205.120 de infecţii de la primul caz în urmă cu un an iar sectorul său medical a făcut faţă cu greu pandemiei după ce a fost slăbit în timpul crizei financiare, scrie Agerpres.