Evenimentul Zilei > Politica > Turismul românesc, scos din noroiul birocraţiei de vicepremierul Costin Borc
Turismul românesc, scos din noroiul birocraţiei de vicepremierul Costin Borc

Turismul românesc, scos din noroiul birocraţiei de vicepremierul Costin Borc

Autoritatea Naţională pentru Turism va trece în directa coordonare a ministrului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, Costin Borc. În acest fel vicepremierul se va ocupa îndeaproape de gestionarea domeniului care, fără să necesite cheltuieli mari din partea statului, generează investiţii uriaşe.

Potrivit unor surse guvernamentale, vicepremierul Costin Borc ar fi semnat un memorandum prin care Autoritatea Naţională pentru Turism să fie coordonată direct de ministrul Economiei. Decizia se va concretiza, cel mai probabil, la jumătatea lunii decembrie, în urma emiterii unui Ordin de ministru. Până acum, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism, cu rang de secretar de stat în Ministerul Economiei, era obligat, prin ordinele de ministru anterioare, să se subordoneze secretarului de stat care se ocupa şi de Turism.

Orice document, proiect, propunere a preşedintelui ANT, înainte de a ajunge la secretarul de stat responsabil cu Turismul, avea însă nevoie şi de avizul Direcţiei de Turism din Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului, cum se numea ministerul. În noua situaţie, conducerea Autorităţii Naţionale pentru Turism se va consulta şi va discuta direct cu vicepremierul Costin Borc. Tehnocratul şi-ar fi arătat „deschiderea şi interesul pentru susţinerea turismului românesc”, fără a mai fi nevoie de interpuşi în interiorul ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri.