Un nou episod al tensiunilor dintre cele două ţări: Turcia expulzează 40 de vaci olandeze

Un nou episod al tensiunilor dintre cele două ţări: Turcia expulzează 40 de vaci olandeze

Tensiunile diplomatice dintre Ankara şi Amsterdam ating cote absurde. O asociaţie a producătorilor de carne roşie din Turcia expluzează din ţară 40 de vaci olandeze din cauza crizei politice dintre cele două ţări.

 Preşedintele asociaţiei care expulzează vacile olandeze, Bulent Tunc, a declarat că gestul său este unul simbolic. „Vacile Holstein au devenit obișnuite în țara noastră, dar această rasă începe să provoace probleme serioase. Nu mai vrem produse animale din Olanda”, a susţinut el. El spune că în cazul în care Olanda refuză vacile, acestea vor fi sacrificate şi carnea va fi împărţită săracilor, scrie Digi24. Tunc propune ca Turcia să înlocuiască în toate fermele din ţară vacile din rasa olandeză Holstein cu rase proprii de vaci.

Tensiunile politice dintre Turcia și Europa au ajuns la cote maxime după ce guvernul olandez a interzis avionului ministrului de Externe de la Ankara să aterizeze la Rottterdam. Acesta urma să participe la un miting de susţinere a controversatului referendum prin care preşedintele Recep Erdogan urmăreşte să obţină votul popular, pentru extinderea prerogativelor. Şeful statului turc i-a acuzat pe oficialii olandezi că sunt „urmaşi ai naziştilor”, iar în replică, premierul Olandei a spus că această afirmaţie întrece orice limite. Recent, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a lansat un nou atac virulent la adresa Olandei, imputându-i responsabilitatea pentru masacrul de la Srebrenica.

Ne puteți urmări și pe Google News