Evenimentul Zilei > International > Turcia: Arestări în lanţ în rândul organizaţiei Statul Islamic. 31 de jihadişti reţinuţi
Turcia: Arestări în lanţ în rândul organizaţiei Statul Islamic. 31 de jihadişti reţinuţi

Turcia: Arestări în lanţ în rândul organizaţiei Statul Islamic. 31 de jihadişti reţinuţi

31 de presupuşi membri ai organizaţiei jihadiste Statul Islamic care pregăteau un atac în Turcia au fost reţinuţi de către forţele poliţieneşti fidele lui Erdogan. Poliţia a efectuat raiduri la şase adrese în trei districte din oraş, a anunţat agenţia de presă turcă Anadolu, fără a da detalii când au fost efectuate operaţiunile, potrivit Reuters.

Un anunţ al agenţiei de presă turcă Anadolu face cunoscut faptul că un nou şir de arestări a fost întreprins recent în rândul jihadiştilor, se arată într-un comunicat Reuters. Toţi cei reţinuţi sunt cetăţeni străini, se menţionează în comunicatul transmis de agenţia turcă Anadolu.

În timpul raziilor efectuate soldate cu arestările la care am făcut referire, ofiţeri de poliţie turci au confiscat materiale digitale şi documente, mai notează Anadolu. Turcia a fost partener în coaliţia condusă de SUA împotriva luptătorilor Statului Islamic. Poliţia turcă a intensificat operaţiunile împotriva presupuşilor membri ai Statului Islamic la sfârşitul anului trecut, înaintea de împlinirea unui an de la atacul comis într-un club de noapte din Istanbul soldat cu moartea a 39 de persoane. Statul Islamic a revendicat atacul, unul dintr-o serie de atacuri care ar fi fost comise de jihadişti în Turcia în ultimii ani.