Evenimentul Zilei > Politica > Turcescu l-a luat la țintă pe Romașcanu de la PSD. „Lucică-minte-mică…”
Turcescu l-a luat la țintă pe Romașcanu de la PSD. „Lucică-minte-mică…”

Turcescu l-a luat la țintă pe Romașcanu de la PSD. „Lucică-minte-mică…”

Deputatul PMP, Robert Turcescu a afirmat, duminică, despre Lucian Romașcanu, deputat PSD, că acesta a devenit „imaginea în oglindă a PSD”, adică, „urît și detestat de toți”

Într-o postare pe pagina sa de socializare, Turcescu a comentat intervenția pe care a avut-o Romașcanu la ședința PSD, care a avut loc la sediul central al acestui partid.

„Lucică-minte-mică Romascanu a comis-o din nou! Nu ca ar fi vreo mirare, eu v-am avertizat de zile bune ca ipochimenul atita poate. Totusi, sincer, mi-e milă, Lucică a devenit imaginea in oglindă a PSD: urît și detestat de toți”, a spus Turcescu

În comentariul său, Turcescu a acuzat gestul lui Romașcanu, care a definit că masca de protecție este drept un „căluș la gură”

„O să-mi dau masca jos, suntem suficient de departe unii de altii, este foarte greu să vorbim cu căluș la gură, cum ar vrea unii-alții”, a declarat Romașcanu în debutul conferinței de presă, în timp ce-și dădea masca jos.

Legislația în vigoare, adoptată de Guvern în regim de urgență – Hotărârea nr. 24 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) din 14 mai 2020 –, precizează clar în articolul 1 al Anexei:

„Începând cu data de 15.05.2020, în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise se instituie obligativitatea purtării măștii, astfel încât nasul și gura să fie acoperite”.

Chiar și legea privind starea de alertă, votată chiar de PSD săptămâna trecută în Parlament și care urmează să intre în vigoare mâine (luni, 18 mai), prevede că „purtarea măștii este obligatorie în spațiile publice închise”.

Sala de conferințe a PSD, din care a cuvântat deputatul Romașcanu, este, evident, un spațiu închis. Dar îndemnul acestuia a fost să nu fie purtată masca, pentru că este „un căluș la gură”.

Jocul parșiv făcut de PSD, prin Lucian Romașcanu și prin alte voci, nu poate fi rupt de teoriile conspiraționiste vehiculate de tot felul de iresponsabili („virusul nu există”, „au declarat pandemie ca să ne pună botniță la gură”, „suntem arestați la domiciliu”, „totul este un scenariu care să ducă la instalarea dictaturii”) și de anemicele proteste din Piața Victoriei, de vineri și sâmbătă.

Două gafe

În conferința de presă de duminică, dincolo de minciuni și populisme („ce bine a guvernat PSD, ce prost guvernează PNL”), deputatul Lucian Romașcanu a făcut și două gafe stupide.

„Prima cifră a săptămânii este cifra 12”. Poate-i amintește cineva domnului Romașcanu că există doar 10 cifre, de la 0 la 9. „12” nu e o cifră, e un număr.

„Aș face o glumă, sper să fie înțeleasă de electoratul nostru”. Adică, electoratul PSD înțelege mai greu?!” a scris Robert Turcescu pe Facebook