Evenimentul Zilei > Politica > Turcan: „Asta este prima dovadă că Ordonanța 13 a fost dată pentru Liviu Dragnea”
Turcan: „Asta este prima dovadă că Ordonanța 13 a fost dată pentru Liviu Dragnea”

Turcan: „Asta este prima dovadă că Ordonanța 13 a fost dată pentru Liviu Dragnea”

O dovadă supremă că Ordonanța 13 a fost dată pentru Liviu Dragnea este faptul că fosta soție a liderului PSD a sesizat astăzi CCR în privința definiției abuzului în serviciu, este de părere președintele PNL, Raluca Turcan.

”Astăzi a apărut dovada supremă că Ordonanţa 13 a fost dată pentru Liviu Dragnea. Solicitarea fostei soţii a lui Liviu Dragnea, parte în dosar, ca CCR să definească pragul pentru abuzul în serviciu, demonstrează că şedinta de guvern echivalează cu un flagrant comis în văzul naţiunii. Această coaliţie anti-naţională vrea să schimbe mersul istoriei. Să ne deturneze de la integrare la excludere, de la prosperitate la sărăcie, de la supremaţia legii la dominaţia corupţiei”, susţine Raluca Turcan într-un comunicat, citat de News.ro.

Preşedintele interimar al PNL este de părere că la guvernare se află ”o coaliţie întru corupţie şi orice zi în care Guvernul PSD-ALDE rămâne la putere înseamnă distrugerea viitorului european al României”.

”Toate statele UE primesc astăzi dovada supremă că în România guvernează un grup infracţional organizat”, mai precizează Turcan.

Bombonica Prodana, fosta soţie a lui Liviu Dragnea, a invocat o excepţie de neconstituţionalitate privind lipsa unei limite a prejudiciului pentru abuzul în serviciu. Judecătorii urmează să decidă dacă va sesiza Curtea Constituţionalăîn acest caz. 

Avocatul acesteia a susținut în sala de judecată că se impune trimiterea excepţiei spre CCR pentru că în cazul Bombonicăi Prodana prejudiciul este sub 50.000 euro şi nu ar fi sub incidenţa penală.