Evenimentul ZileiInternationalMoment istoric într-o țară musulmană. Femeile urmează să aibă drepturi egale la moștenire cu bărbații

Moment istoric într-o țară musulmană. Femeile urmează să aibă drepturi egale la moștenire cu bărbații

Moment istoric într-o țară musulmană. Femeile urmează să aibă drepturi egale la moștenire cu bărbații
Cabinetul tunisian a aprobat vineri aceasta legea egalității de gen în domeniul moștenirilor, lege care urmează a fi discutată în parlamentul de la Tunis, parlament dominat de Mișcarea islamistă moderată Ennahda, înainte de a intra în vigoare.

Președintele tunisian, Beji Caid Essebsi, a sugerat acestă lege în luna august a anului 2017, cu ocazia zilei naționale a femeilor din Tunisia.

Această lege, extrem de controversată în Tunisia, conferă femeilor și bărbaților dreptul egal la moștenire, venind în contradicție cu dogma Coranului, conform căruia partea de moștenire pe care o primesc descendenții de sex masculin este dublă față de cota de moștenire care revine descendentelor de sex feminin.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prezidând ședința cabinetul tunisian, Președintele tunisian Beji Caid Essebsi a declarat că și-a întemeiat această inițiativă legislativă pe constituția tunisiană care afirmă faptul că "Tunisia este o țară laică bazată pe trei elemente: cetățenia, voința poporului și supremația legii".

El a mai spus de asemenea faptul că în Constituție se afirmă faptul că "drepturile și obligațiile bărbaților și femeilor din Tunisia sunt egale și că statul se angajează să apere drepturile femeilor și să acționeze în sprijinul și dezvoltarea lor".

Președintele tunisian a înființat Comisia pentru libertățile individuale și egalitate în luna  august 2017 și i-a însărcinat să propună reforme pentru sistemul legislativ tunisian, având drept scop extinderea libertăților individuale în țara nord-africană.

 


Accesează: