Evenimentul Zilei > Actualitate > Tulcea, județul cu masca pe față, dar cu terasele deschise
Tulcea, județul cu masca pe față, dar cu terasele deschise

Tulcea, județul cu masca pe față, dar cu terasele deschise

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Tulcea a decis, miercuri, obligativitatea purtării măștii de protecție în zonele aglomerate din județ, fără a pune în discuție și situația teraselor, care sunt deschise până târziu în noapte.

Județul Tulcea a atras, în ultima perioadă, un număr record de turiști care, din cauza restricțiilor impuse în destinațiile turistice ale țării, ocolesc litoralul și muntele, alegând să își petreacă vacanța în Delta Dunării. Tulcea este zona cu un număr relativ scăzut de infectări, doar 310, de la începutul pandemiei. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Tulcea, la propunerea Direcției de Sănătate Publică a adoptat, miercuri, mai multe măsuri pentru prevenirea riscurilor de apariție şi extindere a infecţiei cu coronavirus nou SARS-CoV-2.

Astfel,  în 7-20 august se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în spații publice deschise, piețe, târguri, oboare, zone de aşteptare – staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea, zone în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice din localităţile Niculiţel şi Cerna.

Începând de vineri, 7 august, purtarea măștii de protecție devine obligatorie în piețele agroalimentare din municipiul Tulcea,  între orele 08.00 și 18.00, iar în orașul Babadag, în zilele de joi şi duminică, în intervalul orar 07:00-12:00. În celelalte localități din județul Tulcea, purtarea măștii este impusă între orele 8:00 și 18:00.

Masca de protecție devine obligatorie, din 7 august, și pe Faleza din Tulcea, pentru pe malul Dunării, pentru grupurile mai mari de 6 persoane- zona de promenadă, zona de îmbarcare/debarcare nave şi zona autogară/gară, zilnic, în intervalul orar 09:00-14:00 şi 18:00-21:00. Iar între 09.00-11.00 şi 15.00-21.00, tulcenii se pot plimba prin parcurile orașului doar purtând masca de protecție. La Babadag, în Piaţa Civică şi parcul central, masca este obligatorie între 18.00 și 23.00.

Începând cu data de 7 august, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele prezente la toate ritualurile (nunți, botezuri, pomeni) şi slujbele religioase ce se desfăşoară atât în interiorul cât şi în afara lăcașurilor de cult (curțile şi perimetrele exterioare ale acestora), cu respectarea regulilor de distanțare fizică între enoriași. În toate celelalte spaţii deschise (ex. intrări de bloc) în care se formează aglomerări de persoane, se recomandă purtarea măștii de protecţie şi respectarea regulilor de distanțare fizică.

În contextul epidemiologic actual din judeţ, cu număr de cazuri pozitive în creştere, Prefectura Tulcea recomandă tuturor localităților din județ să nu încurajeze organizarea de evenimente artistice/spectacole (gen Zilele Municipiului Tulcea, zilele comunei, etc.) în perioada 7-31 august şi să nu emită autorizaţii/avize pentru astfel de evenimente.

 

 

 

.

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.