Evenimentul Zilei > Politica > Tudose, ULTIMATUM pentru bănci: „Epoca ROMANTICĂ a luat sfârșit!”
Tudose, ULTIMATUM pentru bănci: „Epoca ROMANTICĂ a luat sfârșit!”

Tudose, ULTIMATUM pentru bănci: „Epoca ROMANTICĂ a luat sfârșit!”

Premierul Mihai Tudose a declarat, vineri, în urma unor întrevederi cu câțiva reprezentanți ai băncilor că "epoca romantică" a luat sfârșit și ar fi cazul "să înceapă să lucreze pe profit, în sensul de a da și niște impozite statului român, nu de a scoate toți banii afară"

"M-am întâlnit cu câțiva dintre reprezentanții acestor bănci, i-am întrebat dacă strămoșii lor au luptat la lupta de la Solferino, cea în urma căreia a luat ființă Crucea Roșie, nu prea au știut despre ce e vorba, recunosc, întrebându-i dacă fac misiuni de apostolat economic sau, poate, le dăm niște bani. Nu poți să fii o bancă și să spui că 10 ani nu ai avut profit. Nu mai merge”, a precizat premierul, potrivit Agerpres.ro

„Am vorbit cu domnul ministru de Finanțe, le-am povestit și lor că epoca romantică a luat sfârșit și că poate ăștia cinci ani, 10 ani, în care au făcut școala la locul de muncă să învețe cum să conducă o bancă sunt suficienți și ar fi cazul să înceapă să lucreze pe profit în sensul de a da și niște impozite statului român, nu de a scoate toți banii afară. Nu toți sunt în aceeași categorie, sunt și bănci care joacă corect. Repet, are totul o limită”, a declarat Tudose.

„Înțeleg că și domnul ministru de Finanțe a avut o discuție cu ei, o să mai aibă o discuție, și suntem la etapa în care să colorăm frumos, să vorbim frumos. Dacă nu merge așa, ascuțim creioanele", a mai precizat Mihai Tudose, întrebat în cadrul unui interviu la Realitatea Tv despre faptul că în România "băncile nu au profit".

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: