Evenimentul Zilei > Justitie > TOADER a făcut anunțul MULT AȘTEPTAT. Cine îi va lua locul lui KOVESI. Breaking News
TOADER a făcut anunțul MULT AȘTEPTAT. Cine îi va lua locul lui KOVESI. Breaking News

TOADER a făcut anunțul MULT AȘTEPTAT. Cine îi va lua locul lui KOVESI. Breaking News

Joi, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a făcut anunțul mult așteptat cu privire la șefia DNA. Dacă în urma primului proces de selecție ministrul a decis că nici unul dintre candidați nu este potrivit pentru a ocupa locul Laurei Codruța Kovesi, de această dată, Toader a decis că Adina Florea va ocupa funcția de șef al Direcției Naționale Anticorupție.

 

 

Cei şase procurori admişi la selecţia pentru conducerea DNA şi care au susţinut interviurile luni şi marţi cu ministrul Justiţiei au fost: Sorin Armeanu – prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, Andrei Bodean – procuror la DNA Constanţa, Adina Florea – procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, în prezent delegată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Nicolae Lupulescu – procurorul militar, Gabriela Scutea – fost procuror general adjunct al României şi Paula-Nicoleta Tănase – procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

Potrivit MJ, propunerea/propunerile ministrului Justiţiei va fi/vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori, în vederea obţinerii avizului acestei instituţii. Ulterior obţinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiţiei înaintează propunerea preşedintelui României în vederea numirii în funcţia de conducere.

Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: