La scurt timp după încheierea conferinței de presă susținută de Augustin Lazăr, Tudorel Toader a scris pe Facebook: „În cursul zilei de marti, 28 august 2018, voi susţine o conferinţă de presă referitoare la recentele afirmaţii ale procurorului general de pe lângă PICCJ! Voi anunta presa, in timp util! ”, a scris Tudorel Toader pe Facebook, luni, la scurt timp după ce s-a încheiat declaraţia de presă susţinută de Augustin Lazăr.

 

Reamintim că procurorul general, Augustin Lazăr, a făcut astăzi o declarație de presă la sediul Parchetului General unde anunţa că va face publică corespondența între Parchetul General și Ministerul Justiției pentru a se vedea exact cum s-a ajuns la protocoale cu SRI-ul și când au fost acestea denunțate.

S-a trecut la AMENINŢĂRI! Augustin Lazăr îl TRANSMITE lui Tudorel Toader că va PUBLICA corespondența pe care au purtat-o

"În calitate de procuror general al PICCJ consider și o chestiune de onoare să clarific toate speculațiile, toate suspciunile apărute abundent în această perioadă. Totodată, în următoarea perioadă voi face publică corespondența dintre Ministerul Public și Ministerul Justiției. Adevărul nu trebuie să supere pe nimeni. Adevărul este unul singur și el trebuie să iasă la iveală”, a declarat Augustin Lazăr.

TOADER, pe repede înainte. În 30 de zile APARE REZULTATUL EVALUĂRII Procurorului General, Augustin Lazăr

 

"Voi face publică corespondența pe care am purtat-o cu ministrul Justiției și CSM. Adevărul nu trebuie să supere pe nimeni. Din această corespondență rezultă cu claritate că Ministerul Public a acționat astfel: în mod transparent, în legătură cu toate demersurile inițiate cu referire la protocoale. Primul demers al secretizării a fost făcut în martie 2017. Într-un cadru legal, care a reprezentat un mod instituțional de lucru (…) Eu vă prezint niște documente, unele dintre ele le-am declasificat, pentru a vedea cine-cum mai interpretează".