Evenimentul Zilei > Justitie > S-a trecut la AMENINŢĂRI! Augustin Lazăr îl TRANSMITE lui Tudorel Toader că va PUBLICA corespondența pe care au purtat-o
S-a trecut la AMENINŢĂRI! Augustin Lazăr îl TRANSMITE lui Tudorel Toader că va PUBLICA corespondența pe care au purtat-o

S-a trecut la AMENINŢĂRI! Augustin Lazăr îl TRANSMITE lui Tudorel Toader că va PUBLICA corespondența pe care au purtat-o

Procurorul general, Augustin Lazăr, a făcut astăzi o declarație de presă la sediul Parchetului General unde anunţa că va face publică corespondența între Parchetul General și Ministerul Justiției pentru a se vedea exact cum s-a ajuns la protocoale cu SRI-ul și când au fost acestea denunțate.

"În calitate de procuror general al PICCJ consider și o chestiune de onoare să clarific toate speculațiile, toate suspciunile apărute abundent în această perioadă. Totodată, în următoarea perioadă voi face publică corespondența dintre Ministerul Public și Ministerul Justiției. Adevărul nu trebuie să supere pe nimeni. Adevărul este unul singur și el trebuie să iasă la iveală”, a declarat Augustin Lazăr.

 Lazăr îl ameninţă pe Tudorel Toader

"Voi face publică corespondența pe care am purtat-o cu ministrul Justiției și CSM. Adevărul nu trebuie să supere pe nimeni. Din această corespondență rezultă cu claritate că Ministerul Public a acționat astfel: în mod transparent, în legătură cu toate demersurile inițiate cu referire la protocoale. Primul demers al secretizării a fost făcut în martie 2017. Într-un cadru legal, care a reprezentat un mod instituțional de lucru (…) Eu vă prezint niște documente, unele dintre ele le-am declasificat, pentru a vedea cine-cum mai interpretează".

În opinia lui Lazăr protocoalele încheiate cu SRI au fost denunțate de părți, fiind lipsite de efecte

"Se poate lucra și fără protocoale, dar mereu profesioniștii au avut în vedere faptul că atunci când faci ceva, trebuie să faci pe baza unor proceduri. Probabil greșeala a fost că ele au fost secretizate. Se fac niște show-uri care nu fac bine nimănui. Am hotărât că este important să vedem aceste documente, care este adevărul despre manipularea penibilă apărută în spațiul media. A manipula pe cineva este ofensator la adresa opiniei publice inteligente", a mai spus Lazăr.

Lămuriri pe Facebook

Ministrul Justiției a publicat pe contul de Facebook două mesaje, în care face referire la un incident administrativ:" Vă rog să urmăriți comunicările ministrului, precum și corespondența noastră, din care rezultă modul transparent în care am comunicat, fiind informat privind procedurile de desecretizare. Vă rog să luați act de răspunsul comunicat președintelui CSM, de către ministrul Justiției, care afirmă că Ministerul Justiției nu are atribuții legale să emită un punct de vedere privind protocoalele. Riguros exact. Documentul nu minte. Este așa cum este el. Trebuie să ai doar bună-voința de a-l citi corect” .