„Nu am știut că procurorul general mi-a dat sfaturi aseară, ce să fac eu în dimineața asta. AM fost la Iași, unde am susținut cursuri pentru studenți. Mi-am văzut de treburile mele. Ordonața asta nu e opera ma, este emisă de către Guvern. Cred că este o ordonanță coreentă, necesară. Nu aș spune că există o presiune externă. Tu, ca demnitar, trebuie să ai tăria să îți faci treaba în mod correct.

Comisia de la Veneția nu e posibil să stabilescă niște standard valabile unitar pentru toate țările. Comisia încearcă să vadă, prin specialiștii pe care îi are, nivelul statului de drept și caracterul ireversibil. A fost nevoie de OUG din foarte multe motive. Am pornit de la avizul preliminar al Comisiei, am pornit de la faptul că MCV se raportează de la Comisie, dar am pornit și de la unele slicitări venite de la CSM, dar am constat și noi niște necesare corelări. M-am dus de două ori la sediul Comnisiei și am discutat câteva soluții pentru îmbunătătțirea legilor. Există riscul ca această ordonanță să reprezinte câțiva pas înapoi? „Vă spun categoric că nu xistă riscul de a da înapoi. Dialogul cu Comisia de la Veneția este necesar, pentru că stăm la aceeași masa și trebui să discutăm.

Ipoteza aceasta putea să vină de la orice, dar nu de la un om foarte bine documentat. În proiectul de Ordonanță am propus ca Ministerul Finațelor să nu mai poate să zică dau sau nu.  Câte lucruri bune am vrea să facem, dar nu reușim”, a declarat Tudorel Toader la Antena 3. 

 

Te-ar putea interesa și: