Evenimentul Zilei > Actualitate > T.R.Ungureanu: Ponta a luat peste picior guvernul federal
T.R.Ungureanu: Ponta a luat peste picior guvernul federal

T.R.Ungureanu: Ponta a luat peste picior guvernul federal

Europarlamentarul PDL, Traian Răzvan Ungureanu a declarat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă că premierul Victor Ponta a ironizat guvernul federal german atunci când a spus că doreşte să înveţe limba germană. Ungureanu i-a propus lui Victor Ponta să înceapă prin a învăţa formula: "USL regierung, Rumanien kaputt(Guvern USL, România kaputt).

"Primul-ministru Victor Ponta a ţinut să ia, din nou, peste picior guvernul federal german, declarând că este gata să înveţe limba germană, fiindcă altfel nu se mai poate astăzi în Europa. Dacă asta doreşte Victor Ponta, putem începe cursurile de limbă germană chiar acum. Îi propunem primului-ministru o formulă simplă pe înţelesul tuturor: «Guvern USL, România kaputt». În nemţeşte: «USL regierung, Rumanien kaputt»", a afirmat europarlamentarul PDL.
Ungureanu a mai adăugat că insultele adresate de Victor Ponta la adresa Germaniei se justifică prin faptul că USL s-a plasat împotriva valorilor democratice din România şi împotriva UE.
"Germania este stâlpul Uniunii Europene, un prieten şi un partener economic impecabil al României, un model de democraţie şi guvernare economică.Prin urmare, Germania este o ţară pe care un adversar al democraţiei şi un incompetent în materie de economie, ca Victor Ponta, o detestă", a subliniat Ungureanu.
În acest context, a completat europarlamentarul PDL, toţi românii şi societatea civilă " trebuie să facă pasul înainte, votând Nu la referendumul din 29 iulie", a conchis Ungureanu.
Europarlamentarul PDL a mai afirmat că partidul pe care îl reprezintă are informaţii conform cărora USL vrea să menţină actuala OUG pentru referendum, în sesiunea extraordinară.
"Avem informaţii după care USL va folosi marţi şi miercuri sesiunea extraordinară a Parlamentului pentru a legifera o nouă mostruozitate.(…)Avem informaţii chiar de la USL şi ele sunt publice. E vorba de declaraţii repetate şi insistente ale liderilor USL, care spun că ordonanţa de urgenţă prin care Guvernul a intervenit brutal în regulile legale de desfăşurare a referendumului va rămâne în picioare şi că ea ar putea fi confirmată în timpul sesiunii parlamentare sau rebotezată şi transformată într-un alt text de lege", a mai spus europarlamentarul PDL.
În acest context, europarlamentarul PDL a cerut preşedintelui interimar, Crin Antonescu, promulgarea imediată a proiectului de lege asupra referendumului.
"Cerem preşedintelui interimar, Crin Antonescu să promulge imediat proiectul de lege asupra referendumului pe care îl are pe birou. Acest proiect a fost declarat constituţional şi mai are nevoie doar de semnătura preşedintelui interimar Antonescu. Acest proiect stabileşte că referendumul este valabil dacă la urne se prezintă jumătate plus unul din totalul alegătorilor români, adică 9 milioane de oameni", a adăugat Ungureanu.
Europarlamentarul PDL a mai criticat  şi intenţia de a organiza referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu pe parcursul a două zile, în loc de una, cum a fost stabilit anterior de guvernul Ponta.

"Lideri ai USL sugerează tot mai insistent ca referendumul din 29 iulie să se desfăşoare pe parcursul a două zile. Această prevedere ar putea fi adoptată la sesiunea extraordinară a Parlamentului. Ea este complet ilegală şi încalcă, atât hotărârea Parlamentului, cât şi hotărârea guvernului Ponta care au fixat data referendumului într-o singură zi, pe 29 iulie", a mai afirmat Ungureanu.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.