„Cei care beneficiază de viza H-1B pentru SUA să fie siguri că va exista o schimbare, care va simplifica şi va aduce siguranţă şi chiar va deschide calea pentru obinerea cetăţeniei americane”, a declarat Trump pe Twitter.

„Vrem să îi încurajăm pe oamenii talentaţi şi cu aptitudini să urmeze o carieră în Statele Unite”, a mai scris Trump.

Rămâne încă nelară formularea preşedintelui american referitor la obţinerea cetăţeniei pentru cei cu vize H-1B, care în prezent pot beneficia de susţinerea cetăţenilor americani pentru obţinerea rezidenţei permanente, pentru a deveni cetăţeni ai SUA.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului pentru Cetăţenie şi Imigraţie, Michael Bars, a declarat în decembrie 2018 că modificările privind viza H-1B se vor face cu siguranţă în acest an.

Propunerea de modificare va creşte cu 5.349, repectiv 16%, numărul beneficiarilor de vize H-1B, care vor obţine diplome de la universităţile americane. Va fi introdus totodată şi un nou sistem electronic de înregistrare a aplicanţilor.

Iiniţiativa lui Trump a stârnit furia democraţilor, care susţin că eaceasta ste costisitoare, ineficientă şi imorală. Modificarea propusă de preşedintele american este unul din motivele care au condus la cel mai mare blocaj din istorie al administraţiei SUA.

 

Te-ar putea interesa și: