Evenimentul Zilei > EVZ Special > Trump dă lovitura fatală OMS! „Au pus corectitudinea politică deasupra salvării de vieți”.
Trump dă lovitura fatală OMS! „Au pus corectitudinea politică deasupra salvării de vieți”.

Trump dă lovitura fatală OMS! „Au pus corectitudinea politică deasupra salvării de vieți”.

Președintele Trump a anunțat cu numai câteva ore în urmă că a înghețat toate finanțările către Organizația Mondială a Sănătății, învinovățind această organizație mondială  că a accelerat pandemia opunându-se interdicțiilor de călătorie din China.

„Astăzi, recomand administrației să oprească finanțarea Organizației Mondiale a Sănătății, în timp ce se efectuează o analiză pentru a evalua rolul Organizației Mondiale a Sănătății în gestionarea greșită a răspândirii coronavirusului”, a anunțat Trump de la Casa Albă.

În context, președintele american  a declarat că „atacul OMS asupra restricțiilor de călătorie a pus corectitudinea politică deasupra măsurilor de salvare a vieților”.

Liderul american a sugerat, din nou, că OMS a făcur jocul Chinei, unde a apărut focarul de coronavirus care acum face victime în Statele Unite.

Trump a subliniat de asemenea că există mari diferențe între sumele cu care SUA și China  finanțează OMS. Președintele a declarat că, în timp ce contribuabilii americani plătesc anual între 400 și 500 de milioane de dolari către OMS, China oferă o zecime din această sumă, aproximativ 40 de milioane de dolari pe an.

Cu toate acestea, OMS este prea centrat pe China. „OMS a împins dezinformarea Chinei cu privire la virus spunând că nu este transmisibil și că nu este nevoie de interdicții de călătorie”, a declarat Trump. El a spus că alte țări care au urmat sfaturile OMS au experimentat „mari tragedii și au ratat oportunități încă din primele zile”.Trump s-a felicitat pentru decizia sa de a interzice zborurile din China la sfârșitul lunii ianuarie, măsură care a salvat nenumărate  vieți.

„Pentru moment vom redirecționa (finanțarea pentru n.r.) sănătatea globală și vom lucra direct cu alții. Tot ajutorul pe care îl vom trimite va fi discutat cu grupuri foarte puternice și influente și inteligente, din punct de vedere medical, politic și în orice alt mod ”, a spus Trump. „Și vom discuta despre asta cu alte țări și parteneri de sănătate la nivel mondial ce facem cu toți acești bani care se duc către OMS”.