Evenimentul Zilei > International > Clubul Național de Golf Trump din New York a DAT AFARĂ toţi angajaţii de origine mexicană deşi lucrau ACOLO de OPT ani cu acte false
Clubul Național de Golf Trump din New York a DAT AFARĂ toţi angajaţii de origine mexicană deşi lucrau ACOLO de OPT ani cu acte false

Clubul Național de Golf Trump din New York a DAT AFARĂ toţi angajaţii de origine mexicană deşi lucrau ACOLO de OPT ani cu acte false

În jur de o duzină de muncitori la Clubul Național de Golf Trump din Westchester, New York, au fost concediați în această lună pentru că erau în țară în mod ilegal, potrivit avocatului lor. Timp de opt ani părea că conducerea clubului de golf din Westchester, NY, nu a observat - sau nu-i păsa - că cartea verde și cartea de securitate socială a Margaritei Cruz erau false, cumpărate în Queens pentru aproximativ 120 $.

Margarita Cruz și ceilalţi angajați – menajeri, peisagisti și un șef – la clubul Trump National Golf Club, au fost concediați pe 18 ianuarie pentru că erau în țară în mod ilegal, potrivit NYT.

"Nici doamna Cruz, nici ceilalți foști muncitori nu au beneficiat de asigurări de sănătate sau de pensii, așa cum au avut ceilalți angajați ai clubului de golf", a spus Anibal Romero, care-i reprezintă pe Margareta Cruz, 44 de ani și alți 14 foști lucrători. 

Într-o declarație pentru The Post, Eric Trump, care conduce organizația Trump împreună cu fratele său, Donald Jr., a declarat: "Facem eforturi ample pentru a identifica orice angajat care a dat documente false  pentru a obține un loc de muncă ilegal. Dacă este identificată orice persoană va fi reziliată imediat".  

Cruz a intrat în Statele Unite în 2009 pe la Piedras Negras, Mexic, la granița cu Texas, a spus ea, cu o fiică de 12 ani și un fiu de 9 ani. Părinții ei au plătit un traficant cu 11.000 de dolari pentru călătorie.  Ea a spus că în Mexic a câștigat aproximativ 40 de dolari pe săptămână lucrând la un restaurant. A început  cu 11 dolari pe oră la clubul de golf, după care a câștigat un bonus de 14 dolari pe oră. Ea a spus că nu a avut nici o economie când a fost concediată pentru că a trimis bani părinților. 

Anibal Romero  a declarat că dorește investigații federale și de stat  în cazul clubului de golf pentru a vedea dacă exploatează lucrătorii.

În luna decembrie, New York Times a raportat că imigranții fără acte au fost angajați la un alt club deținut de Organizația Trump, Clubul Național de Golf Trump din Bedminster, New Jersey  și că ei erau plăţiţi de ani de zile, chiar dacă conducerea avea cunoștințe despre documentele false.