Președintele Statelor Unite îndeamnă țările Uniunii Europene să-și deschidă și mai mult piețele pentru produsele americane, în special pentru cele agricole.

Este timpul să negociem foarte serios un acord comercial cu Uniunea Europeană, a estimat, luni, președintele Donald Trump, în timp ce discuțiile cu privire la acest subiect trenează, în special pe tema dosarului agricol.

„Europa ne tratează foarte rău, foarte urât”, a lansat Trump în fața guvernatorilor reuniți la Casa Albă, deplângând un deficit enorm cu Brixelles-ul, în cursul ultimilor 10-12 ani, și „bariere vamale incredibile”, scrie AFP.

Donald Trump și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au anunțat la sfârșitul lunii ianuarie, în urma unei întâlniri la Davos (Elveția) voința comună de a relansa „șantierul comercial transatlantic” și de a încheia un acord comercial.

Însă, pentru moment, negocierile nu au ajuns la un rezultat final iar relațiile „transatlantice” rămân încordate. În timp ce locatarul Casei Albe amenință în continuare să taxeze importurile de autototurisme europene.

Un discurs deloc pe placul producătorilor germani de automobile, pentru care Statele Unite reprezintă o piață-cheie.

În ianuarie, Trump a avertizat că „ia foarte serios în calcul” această eventualitate, dacă discuțiile în vederea unui acord comercial transatlantic nu vor „duce nicăieri”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE