Un general militar iranian de rang înalt se număra printre cele șapte persoane ucise într-un atac aerian al SUA pe aeroportul internațional din Bagdad, după cum a fost confirmat de surse oficiale, citate de Sky News.

„Gardienii Revoluției” iranieni au declarat că în atac au murit generalul Qassim Soleimani, șeful forței de elită a Iranului Quds, și Abu Mahdi al Muhandis, comandantul adjunct al milițiilor irakiene susținute de Iran, cunoscute sub numele de Forțele de Mobilizare Populare (PMF).

Pentagonul a declarat că militarii americani au executat atacurile aeriene „la comanda” președintelui Donald Trump, care la câteva ore după atac a postat pe tweet o imagine a drapelului american.

„Această lovitură avea drept scop descurajarea planurilor viitoare de atac iraniene”, a menționat Pentagonul într-o declarație ulterioară, adăugând că SUA va continua să ia măsurile necesare pentru protejarea americanilor și a intereselor din întreaga lume.

Pentagonul a declarat că generalul Qassim Soleimani a „coordonat” atacurile asupra bazelor Coaliției din Irak în ultimele luni și a aprobat „atacurile” asupra ambasadei SUA la Bagdad la începutul acestei săptămâni.

Oficialii americani au declarat agenției de știri Reuters că joi seara au fost efectuate lovituri aeriene împotriva a două ținte iraniene, la Bagdad. Cel puțin trei rachete au fost tras în aeroport, au spus oficialii de securitate irakieni.

Te-ar putea interesa și: