Evenimentul Zilei > International > Trump își pune omul în fruntea serviciilor de informații
Trump își pune omul în fruntea serviciilor de informații

Trump își pune omul în fruntea serviciilor de informații

Președintele SUA l-a numit pe parlamentarul republican John Ratcliffe ca director al serviciilor naționale de informații (DNI).

În august anul trecut, Trump a mai încercat să-l plaseze pe John Ratcliffe în acest post, dar criticile față de lipsa sa de experiență l-au făcut pe liderul de la Casa Albă dea înapoi.

„John este un om excepțional, de mare talent”, a dat asigurări locatarul de la Casa Albă. John Ratcliffe, texan, este unul din cei mai feroce apărători ai lui Donald Trump.

Din noul său post, el va superviza și coordona activitățile CIA, NSA și a altor 15 agenții de informații.

Donald Trump anunțase deja la începutul lunii august intenția lui de a-l promova pe John Ratcliffe director al informațiilor naționale (DNI).
Dar alegerea acestui candidat, fost primar al unei suburbii înstărite din Dallas și procuror federal timp de un an, în 2007, a fost criticată în special de opoziția democrată, din cauza lipsei sale de experiență, scrie AFP.

Interimatul la conducerea DNI fusese asigurat de Joseph Maguire, după plecarea, la 15 august, a fostului director Dan Coats, cu care Trump a avut destule dezacorduri.

Numirea lui John Ratcliffe ridică temeri cu privire la influența crescută a președintelui în sânul serviciilor de informații.
Ratcliffe urmează să fie confirmat de Senat, unde republicanii sunt majoritari.