Donald Trump a declarat, miercuri, că un război între SUA şi Iran ar fi scurt. Totuși, acesta a precizat că dorinţa sa este să evite o confruntare militară, informează Reuters.

„Sper că nu, dar suntem bine pregătiți în cazul în care s-ar întâmpla ceva!”, a declarat Trump.

„Nu vorbesc de a trimite soldaţi, doar spun că dacă ceva s-ar întâmpla, nu ar dura foarte mult”, a adăugat el.

„Nu cred că cei aflaţi la conducere sunt inteligenţi. Iranul merge în jos.”, a declarat Trump, făcând referire la sancţiunile SUA, precum şi la atmosfera tensionată din ţară.

Tensiunile dintre Iran şi SUA s-au intensificat în ultimele săptămâni, după ce Washingtonul a dat vina pe Teheran pentru atacurile asupra a două petroliere din Orientul Mijlociu, urmate de doborârea unei drone americane. Iranul a negat orice implicare în atacurile asupra celor două petroliere, dar a recunoscut că a doborât drona, despre care a afirmat că se afla în spaţiul său aerian. Trump a anunţat că a anulat în ultimul moment un atac militar asupra Iranului, motivând că ar fi ucis prea mulţi civili.

Marţi, preşedintele american a atacat din nou Iranul, acuzând liderii iranieni că au ucis 2.000 de americani.

„Conducerea Iranului nu înţelege cuvintele „prietenos” sau „compasiune”, niciodată n-a înţeles. Din păcate, ceea ce ei înţeleg este puterea, iar SUA au de departe cea mai puternică armată din lume”, a scris Trump.

„SUA n-au uitat faptul că Iranul a folosit bombe IED şi EFP care au ucis 2.000 de americani şi au rănit mulţi alţii … orice atac al Iranului asupra oricărei ţinte americane vă primi un răspuns cu o forţă covârşitoare. În unele contexte, covârşitoare va însemna eradicarea”, a adăugat el.