Evenimentul Zilei > International > Trump: „Interzicerea TRANSSEXUALILOR face un mare SERVICIU Armatei!”
Trump: „Interzicerea TRANSSEXUALILOR face un mare SERVICIU Armatei!”

Trump: „Interzicerea TRANSSEXUALILOR face un mare SERVICIU Armatei!”

La câteva săptămâni după a ce a interzis prezența transsexualilor în US Army, Donald Trump a explicat de ce e convins că a luat o decizie bună.

Pe terenul său de golf de la Bedminster, în New Jersey, Trump a explicat că a făcut „un mare serviciu” armatei americane interzicând persoanelor transsexuale să servească în rândurile US Army.

Președintele a recunoscut diplomatic că problema este delicată: „Ascultați, am mult respect pentru această comunitate. Ea mă sprijină mult, m-a sprijinit mult. Mulți au votat cu mine.”

Dar Donald Trump a adăugat:

„Știți, este un subiect foarte complicat pentru armată. Este un subiect perturbant pentru armată. Cred că am făcut un mare serviciu armatei.”

Luna trecută, șeful de la Casa Albă anunța pe Twitter că intenționează să interzică transsexualilor să facă parte din rândurile armatei, fără a preciza ce se va întâmpla cu cei deja angajați în acest moment, al căror număr este estimat între 2500 și 7000.

Iată mesajul:

„După consultări cu generalii mei și cu experți militari, vă informez că guvernul Statelor Unite nu va accepta sau permite persoanelor transsexuale să servească în nici o capacitate a armatei americane. Armata noastră trebuie să se concentreze pe obținerea unei victorii decisive și zdrobitoare și nu trebuie să fie încărcată de costuri medicale uriașe și de tulburări pe care prezența transsexualilor ar provoca-o. Vă mulțumesc.”

Măsura luată de Trump răstoarnă astfel decizia lui Obama care a decis anul trecut că armata trebuie să înceapă recrutări de persoane transsexuale.

Săptămâna aceasta, cinci miltari transsexuali au depus plângere împotriva lui Trump.