Evenimentul Zilei > International > Trump, contract de sute de milioane cu Netanyahu. Ultima afacere între America și Israel
Trump, contract de sute de milioane cu Netanyahu. Ultima afacere între America și Israel

Trump, contract de sute de milioane cu Netanyahu. Ultima afacere între America și Israel

US Air Force a încheiat un contract cu firma israelienă Aerospace Industries privind înlocuirea aripilor la avioanele T-38 Talon.

Valoarea contractului este de 240 de milioane de dolari, potrivit unui anunț făcut de Departamentul Apărării, iar Aerospace Industries a câștigat „cursa” cu alte trei firme din domeniu.

T-38 Talon este un avion de vânătoare cu două motoare și viteză supersonică, de mare altitudine, folosit în special la antrenamentele piloților. Datorită designului său și a economiei de combustibil în zbor, T-38 Talon poate fi utilizat într-o varietate de acțiuni militare. Instructorii de pe T-38 sunt ofițeri ai Comandamentului pentru Educație și Instruire Aeriană.

Aircraft Industries, din Israel, lucrează ca subcontractant USAF al programului de modernizare a propulsiei T-38 Talon din 2015, subliniază defence-blog.com.

Înlocuirea aripilor la T-38 Talon este rezultatul unui proces de inginerie inversă, folosindu-se modele 3D avansate pentru a transforma desenele originale ale acestui tip de avion.

Potrivit Departamentului Apărării, lucrările vor fi efectuate în orașul Lod, din Israel, și este de așteptat să fie finalizate până în ianuarie 2033.