Evenimentul Zilei > International > Trump se dezlanţuie. „Iranul a făcut o mare greşeală”. Ce urmează?
Trump se dezlanţuie. „Iranul a făcut o mare greşeală”. Ce urmează?

Trump se dezlanţuie. „Iranul a făcut o mare greşeală”. Ce urmează?

După doborârea unei drone americane, care ar fi încălcat spațiul aerian al Iranului, coniderată de aceştia „dronă spion”, preşedintele SUA, Donald Trump a afirmat că în curând iranienii vor afla dacă SUA vor recurge la represalii

Pe Twitter, Tramp a scris că „Iranul a făcut o mare greşeală!''.

Întrebat ulterior de ziarişti dacă SUA vor recurge la lovituri aeriene împotriva Iranului, drept represalii pentru doborârea dronei, Trump a răspuns: ''Veţi afla în curând!''.

Unitatea de elită a armatei iraniene, Gardienii Revoluţiei, a a afirmat că drona americană de tipul Global Hawk a fost doborâtă de o rachetă deasupra Mării Oman, după ce a încălcat spaţiul aerian al Iranului.

Această situaţie este, însă, contrazisă de Washington care susţine că drona de supraveghere se afla în spaţiul aerian internaţional şi a denunţat un „atac neprovocat'' al armatei iraniene.

La rândul său, preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat că o eventuală folosire a forţei de către SUA împotriva Iranului ar fi ''o catastrofă'' pentru regiune, potrivit agerpres.ro

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.