Trump afirmă că SUA se vor confrunta cu o „baie de sânge“ dacă Biden va fi reales în noiembrie

Trump afirmă că SUA se vor confrunta cu o „baie de sânge“ dacă Biden va fi reales în noiembrie Donald Trump. Sursa foto: dreamstime.com

Trump a spus că Statele Unite se vor confrunta cu o „baie de sânge” dacă el nu va câștiga alegerile din noiembrie. “Acum, dacă nu voi fi ales, va urma o baie de sânge”, a declarat Trump la un miting electoral de lângă Dayton, Ohio. Deși nu a fost prea clar ce a vrut să spună mai exact fostul președinte, afirmația a survenit tocmai când Trump se plângea de industria auto.

Trump: „Pentru țară va urma o baie de sânge“.

Ulterior, el a revenit asupra subiectului afirmând în fața mulțimii că, dacă el va fi reales, China nu va putea să vândă nicio mașină importată în Statele Unite. Donad prezintă frecvent o imagine sumbră a țării atunci când își susține cauza împotriva președintelui Joe Biden înaintea aleegerilor prezidențiale din noiembrie.

De asemenea, el apelează deseori la o retorică dură atunci când se referă la acuzațiile de fraudă care I se aduc în legătură cu tentativele sale de a schimba rezultatul alegerilor din 2020 în contextul atacurilor asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021.

Evenimentele din 6 ianuarie revin des în decursul campaniei sale, Trump continuând să deplângă alegerile pe care le-a pierdut cu patru ani în urmă. Așa cum obișnuiește deseori, a deschis mitingul de sâmbătă cu o înregistrare în care arestații din 6 ianuarie intonează imnul național. Salutând mulțimea, Trump a mai spus că îi va grația pe “ostaticii” care l-au sprijinit, chiar în prima zi a președinției sale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ar putea fi o imagine cu 2 persoaneTrump afirmă că SUA se va confrunta cu o „baie de sânge“ dacă Biden va fi reales în noiembrie. Sursa foto: facebook.

Reluarea meciului dintre Biden și fostul președinte ar urma să fie o cursă urâtă

„Vedeți spiritul emanat de ostatici. Pentru că asta sunt – ostatici”, acestea fiind primele cuvinte rostite de Trump în deschiderea mitingului său. Reluarea meciului dintre Biden și Trump ar urma să fie o cursă urâtă, în care ambii candidați vor evoca atacul de la Capitoliu.

În discursurile sale, și Biden a evocat ziua de 6 ianuarie, el avertizând că rezultatul din noiembrie contează pentru soarta democrației. Atacul rămâne un pericol politic pentru republicani și pentru campania lui din acest an.

Ăsta e Trump: un nenorocit

Vineri, fostul vicepreședinte Mike Pence s-a despărțit de Donald, anunțând că nu-l va mai sprijini în 2024. Pe 6 ianuarie, susținătorii lui Trump au cerut ca Pence să fie spânzurat după ce l-a condamnat pentru refuzul său de a sprijini eforturile care ar fi fost menite să deturneze alegeerile din 2020. Campania lui Biden a profitat de afirmațiile lui Trump făcute sâmbătă.

„Ăsta e Donald Trump: un nenorocit care ajunge să fie învins cu peste 7 milioane de voturi, după care, în loc să se îndrepte spre un public mai de centru, își întețește amenințările cu violențe de ordin politic”, a subliniat într-o declarație James Singer, purtătorul de cuvânt al campaniei lui Biden, scrie politico.com.