Donald Trump, plan de acțiune pentru un nou mandat. Măsuri aspre pentru americani

Donald Trump, plan de acțiune pentru un nou mandat. Măsuri aspre pentru americani Donald Trump. Sursa foto: dreamstime.com

Fostul președinte are planuri mari, pe care le va aplica în cazul în care ajunge din nou la putere. Donald Trump, fostul președinte american, a promis că va elibera persoanele care au fost plasate în detenție pentru implicarea lor în asaltul asupra Capitoliului din 2021.

Donald Trump, planuri pentru o eventuală victorie

Măsura ar urma să fie aplicată în eventualitatea în care acesta va reveni la putere.

„Primele mele măsuri în calitate de viitor preşedinte vor fi să închid frontiera (...) şi să eliberez ostaticii din 6 ianuarie închişi pe nedrept!", a scris fostul preşedinte american pe reţeaua Truth Social.

La finalul anului trecut, Donald Trump a ridicat problema posibilei sale reveniri la Casa Albă, afirmând, că nu va acționa ca un dictator, cu excepția „primei zile”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Revolta de la Capitoliu

În ianuarie, în timpul unui eveniment de campanie din Iowa, miliardarul l-a îndemnat pe preşedintele democrat Joe Biden să îi elibereze pe ostatici.

Joe Biden

Joe Biden. Sursa Foto- @bidenhq, TikTok

Încurajați Donald Trump și de acuzațiile false de fraudare a alegerilor, aceștia au atacat Capitoliul pe 6 ianuarie 2021. Răzvrătiții au încercat atunci să împiedice transferul puterii către Joe Biden. Conform celor mai recente date ale Departamentului american al Justiției, publicate săptămâna trecută, aproximativ 1.358 de persoane au fost inculpate după acea dată. Aproximativ 500 dintre acești indivizi au fost condamnați la închisoare.

Donald Trump 2024

Donald Trump. Sursa foto: Arhiva EVz

Donald Trump, sigur că va primi investitura republicană pentru prezidențiale

Rivalul lui Joe Biden este aproape sigur că va reprezenta Partidul Republican în alegerile prezidențiale. Nikki Haley, contracandidata sa a ieșit recent  din cursă. Curtea Supremă a SUA a stabilit că acesta  poate candida la președinție. De asemenea, Curtea Supremă a decis ca Trump să poată fi inclus pe buletinul de vot în cele 50 de state.

Numele afaceristului apare în patru dosare penale. Două dintre acestea vizează încercarea de modificare a rezultatelor alegerilor precedente.