Afirmația i-a aparținut lui Donald Trump, în timpul unei vizite efectuate în Virginia de Vest. Declaraţia, pe un ton glumeţ, a fost menită să contracareze criticile celor care susţin că negocierile cu Phenianul nu au adus niciun rezultat până acum.

„Am avut o poziţie foarte dură şi ştiţi ce s-a întâmplat? Acum avem o relaţie extraordinară, să vedem ce va fi. Am fost foarte dur, la fel a fost şi el, şi am tot oscilat, dar apoi ne-am îndrăgostit, da. Serios, îmi scrie nişte scrisori frumoase, sunt minunate, ne-am îndrăgostit”, a declarat Donald Trump, preşedintele SUA.

Preşedintele SUA a mai spus că abia aşteaptă să aibă o nouă întâlnire cu omologul său nord-coreean. 

Deocamdată nu au fost stabilite nici data, nici locul viitorului summit. Ministrul de externe nord-coreean a declarat la Adunarea Generală a ONU că Phenianul nu vede niciun semnal din partea SUA ca răspuns la decizia Coreei de Nord de a opri testele cu rachete balistice şi de a închide o bază de testare a acestora, publika.md.

Statele Unite nu au relaxat regimul de sancţiuni la adresa Phenianului şi nici nu există indicii că o vor face în perioada următoare.