Tripleta Macovei-Preda-Voinescu, lăsată să-şi testeze audienţa în PDL

Tripleta Macovei-Preda-Voinescu, lăsată să-şi testeze audienţa în PDL

PDL îi trimite la linia de start a alegerilor din partid pe Monica Macovei, Sever Voinescu şi Cristian Preda.

Cu calculele aproape gata şi convinşi că noua gardă nu are şanse prea mari să se impună la vot în conducerea partidului fără "spatele greilor", liderii PDL au eliminat din statut criteriul vechimii pentru înscrierea în cursă.

Decizia a fost luată ieri cu unanimitate de Biroul Permanent (BPN). "Toţi membrii PDL au privit cu simpatie propunerea, urmând ca ea să fie supusă aprobării Colegiului Naţional Director", a cometat Cristian Preda.

Anastase: intenţia e de a avea o competiţie deschisă

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu tripleta Macovei-Preda- Voinescu încă în perioada de reflecţie în privinţa asumării statutului de şef de moţiune la Congres, PDL-iştii comentează decizia în spiritul "încurajării competiţiei".

"A fost susaţinută această idee de toţi membrii BPN. Intenţia noastră este de a avea o competiţie deschisă către toţi cei care doresc să-şi asume o astfel de poziţie", a spus şefa Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.

Propunerea eliminării criteriului vechimii de cel puţin cinci ani în partid pentru a accede la funcţia de preşedinte va trebui validată şi de Consiliul Naţional de Coordonare al PDL, care se întruneşte sâmbătă la Bucureşti.

Forul trebuie să se pronunţe şi asupra criteriilor de integritate, între care cel referitor la suspendarea din partid a democrat-liberalilor trimişi în judecată.