Evenimentul Zilei > Sport > Tricolorii sunt la ultimele pregătiri înainte de EURO U21. Alex Măţan, primul care a răspuns convocării lui Mutu
Tricolorii sunt la ultimele pregătiri înainte de EURO U21. Alex Măţan, primul care a răspuns convocării lui Mutu

Tricolorii sunt la ultimele pregătiri înainte de EURO U21. Alex Măţan, primul care a răspuns convocării lui Mutu

Adi Mutu sună adunarea înainte de startul Campionatului European din Ungaria şi Slovenia. Primul care a răspuns apelului „Briliantului” a fost jucătorul proaspăt transferat de Viitorul Constanţa în Statele Unite ale Americii, Alexandru Măţan.

Deşi reunirea tricolorilor mici este programată doar pentru data de 17 martie, noul fotbalist al celor de la Columbus Crew s-a prezentat deja, încă de astăzi, în cantonamentul naţionalei de la Buftea. Potrivit conducerii Federaţiei Române de Fotbal, oficialii români au purtat discuţii cu reprezentanţii clubului din Major League Soccer şi au primit acceptul acestora de a putea conta pe serviciile lui Măţan la turneul final rezervat reprezentativelor sub 21 de ani.

Măţan a efectuat în această dimineaţă o scurtă şedinţă de pregătire, sub îndrumarea preparatorului fizic Vlad Nicoară, iar la sfârşitul săptămânii va decola, împreună cu coechipierii săi, cu o cursă charter specială spre Budapesta.

Mutu priveşte cu mult optimism spre EURO

Aflat doar la cea de-a treia experienţă a sa din cariera de antrenor, după scurtele perioade petrecute la timona lui FC Voluntari şi a echipei secunde a arabilor de la Ah Wahda, Adi Mutu e încrezător că poate egala rezultatele lui Mirel Rădoi de la turneul final din 2019, găzduit de Italia. Chiar dacă recunoaşte că România va avea viaţă grea în disputele cu Olanda, Ungaria şi Germania, tânărul tehnician în vârstă de 42 de ani nici nu concepe ca elevii săi să nu treacă de faza grupelor.

Mergem la EURO optimişti că vom face o figură frumoasă. Nu avem o grupă uşoară, dar suntem încrezători în şansele noastre. Am încredere în băieţii pe care i-am convocat. Sunt cei mai buni şi merită să fie la selecţionata Under 21” e mesajul războinic al lui Mutu, cu doar câteva zile înainte de meciul de debut al primei reprezentative, cu Olanda.

Mutu regretă absenţele lui Mihăilă, Man şi Ianis Hagi

Briliantul” regretă că nu se va putea baza la EURO pe cei doi internaţionali români din lotul lui AC Parma, Valentin Mihăilă şi Denis Man, dar nici pe coordonatorul de joc al noii campioane a Scoţiei, Ianis Hagi. Mutu se bucură însă că aceşti trei tineri jucători i-au câştigat încrederea selecţionerului Mirel Rădoi şi vor putea evolua pentru naţionala mare în primele trei meciuri din preliminariile Campionatului Mondial din 2022.

Mă bucur şi pentru cei ce vor fi la echipa naţională de seniori. Au făcut pasul spre echipa mare şi le urez mult succes în partidele din martie. Obiectivul meu personal la acest turneu final este să ne ridicăm la nivelul prestaţiei din 2019 şi, de ce nu, să depăşim acea performanţă. Putem face românii fericiţi” şi-a încheiat discursul, pe un ton optimist, selecţionerul reprezentativei sub 21 de ani a României.

Toate partidele tricolorilor de la Campionatul European Under 21 vor fi transmise în direct, de televiziunea naţională. Având în vedere că toate cele trei meciuri din grupă se vor disputa pe „Bozsik Arena” din Budapesta, lotul României îşi va stabili cartierul general la un stabiliment de cinci stele din capitala Ungariei.