Evenimentul Zilei > Justitie > Tribunalul Dâmboviţa: Ioan Niculae, eliberat condiţionat după ispăşirea pedepsei din dosarul „Mită la PSD”
Tribunalul Dâmboviţa: Ioan Niculae, eliberat condiţionat după ispăşirea pedepsei din dosarul „Mită la PSD”

Tribunalul Dâmboviţa: Ioan Niculae, eliberat condiţionat după ispăşirea pedepsei din dosarul „Mită la PSD”

Tribunalul Dâmboviţa a decis, vineri, eliberarea condiţionată a lui Ioan Niculae, patronul Interagro, după ce a ispăşit o treime din pedeapsa de 2 ani şi 6 luni la care a fost condamnat anul trecut în dosarul "Mită la PSD".

Vineri, în faţa judecătorului, Ioan Niculae a spus că a muncit în închisoare şi că nu a creat probleme, iar avocatul acestuia a susţinut că a îndeplinit fracţia de executare a pedepsei şi că a dat dovezi temeinice de îndreptare, transmite Agerpres.

Ioan Niculae a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 2 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul "Mită la PSD", pe 2 aprilie 2015. În acelaşi dosar, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a primit trei ani închisoare cu executare, în dosarul "Mită la PSD".

Procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată pe 11 ianuarie 2012 pe Gheorghe Bunea Stancu şi omul de afaceri Ioan Niculae, în dosarul privind finanţarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidenţiale din 2009, Mircea Geoană.

Bunea Stancu, care era şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene Brăila a PSD, a fost acuzat de folosirea influenţei şi autorităţii ce rezultă din funcţia de conducere într-un partid pentru a obţine pentru altul bani sau foloase necuvenite, iar Ioan Niculae, acţionar principal al grupului Interagro SA, a fost acuzat de complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei Gheorghe Teodorescu, acţionar al SC Insomar SRL, şi Viorel Bărac, director al SC Interagro SA, ambii pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu şi-a folosit influenţa şi autoritatea rezultate din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Brăila a PSD pentru a obţine, cu încălcarea dispoziţiilor legale ce privesc finanţarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau să fie folosiţi în campania electorală prezidenţială desfăşurată la sfârşitul anului 2009 pentru susţinerea candidatului PSD Mircea Geoană.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: