Cel puțin 160 km/h cu CFR! Asta ne cere Comisia Europeană

Cel puțin 160 km/h cu CFR! Asta ne cere Comisia Europeană Tren CFR. Sursa foto:

Trenurile din țara noastră ar urma să circule cu o viteză de minim 160 km la oră. Inițiativa vine din partea Comisiei Europene care a transmis deja un avertisment în acest sens.

Românii ar urma să circule cu trenuri care ating viteze minim 160 de km/h. Cerința din partea Comisiei Europene va fi implementată astfel încât țara noastră să se alinieze normelor rețelei transeuropene de transport ( TEN-T).

Românii ar putea călători cu trenuri de mare viteză

Parlamentul European şi Consiliul au ajuns la un acord politic legat de regulamentul reţelei transeuropene de transport (TEN-T). Comisia Europeană a salutat acest demers care ar putea aduce schimbări majore în segmentul traficului feroviar.

Țara noastră ar putea fi obligată să implementeze o nouă regulă pentru traficul feroviar. Astfel, românii ar urma să călătorească în curând cu trenuri care ating viteza minimă de 160 kmh.

Ne puteți urmări și pe Google News

Parlamentul European și Consiliul au în plan construirea unei rețele TEN-T durabile. Pentru atingerea acestui scop, oficialii europeni vor să includă stimulente substanțiale care să îmbunătățească sectorul feroviar.

România, obligată să se alinieze sistemului de transport european

Reţeaua centrală TEN-T trebuie să cuprindă state care au infrastructura necesară pentru a se adapta normelor. Astfel, pe căile ferate din Europa ar urma să circule doar trenuri care pot atinge viteza minimă de 160 km/h.

Măsurile propuse de oficialii europeni ar trebui introduse până în 2040.  Noul sistem de transport feroviar va fi mai sigur și mai eficient, spun oficialii CE.

România, în vizorul CE. Cerințe stricte legate de traficul feroviar. Trenuri mai rapide

Trenuri. Sursa foto: Autoritatea pentru Reformă Feroviară/ Facebook

Trenuri mai rapide

Comisia cere ca sistemele naţionale de tip clasa B să fie scoase treptat din circulație. Odată cu această măsură, oficialii spun că industria va cunoaște o expansiune în ceea ce privește sectorul investițiilor în noile sisteme.

Totodată, statele europene incluse în TEN-T ar urma să aibă obligația de a construi zone de parcare sigure şi securizate pe reţeaua rutieră centrală.

Mai mult, CE vrea ca până în 2040, toate aeroporturile mari să fie conectate printr-o rețea de cale ferată modernă. Pe căile ferate din România circulă  numeroase trenuri cu o vechime de peste 25 de ani.